Genialny temat z tego wychodzi. Dziekuje wam za pomoc.
Po dlugiej walce... rozmowach z wieloma majstrami, z ASO Jaguara, z Wami i dzieki Waszej pomocy oraz sprawdzeniu calego auta okazalo sie ze moj Jag nie wspolpracuje ze swiecami BKR7EIX, czyli irydowymi (swoja dedykowanymi swiecami do tego auta) zamiennikami.
Zalozylem dzis nowe oryginalne swiece EBC8143 a problem z wypadajacymi zaplonami zostal zazegnany.
Szczerze mowiac pierwszy raz w zyciu spotykam sie z tak czulym autem na zastosowane swiece zaplonowe. Wychodzi na to ze 6 oryginalnych swiec w ASO kosztowalo mnie 23€ (z 10% znizka) i teoretycznie bez sensu wymienilem pol auta. Z drugiej strony przynajmniej mam tyle nowych czesci ze nie bedzie raczej sprawial dalszych problemow.
Teraz tylko kwestia czy juz bedzie tak dalej ladnie pracowal? Byc moze problem jest zazegnany tylko na jakis czas... bede na pewno was powiadamial a poza tym sprawdze jak to z ta przepustnica wyglada i innymi sprawami. Przeciez i tak jeszcze nim nie jezdze wiec moge zrobic wszystko perfekcyjnie.
Przy okazji wrzucam krotki filmik. Mam urodziny i kociak znow zyje wiec troche poszalalem ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=xcf6a2sgfis