Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF i kilka problemów technicznych
Arek XF:
Mam tą samą wersję z ciemniejszy drewnem i przebiegiem 150 tys. W tym samym kolorze. Dość częstą awaria jest sprzęgło hydrokinetyczne. Po około 120 tys. Zaczynają falować obroty z powodu zużycia sprzegła. Poza tym problem z tarczami. Czy masz z przodu tarcze 355mm srednicy.? Tył 323mm . Tylko oryginalne bodajże ATE się sprawdzają. Jakie masz aktualnie spalanie? Testowales?
viki_pawel:
spalanie w miescie 12L , tarcz jeszcze nie sprawdzalem lekkie wibracje przy hamowaniu są takze na wiosne bede zmienial, 250 km/h idzie takze jestem zadowolony na wiosne zrobie chipa i zdejme blokade V-maxa. Ale narazie musze sie zajac biezącymi problemami
Arek XF:
U mnie drugie tarcze do wymiany. Spalanie mam w trasie przy 150 km/h okolo 9l. Idzie 250km\h bez problemu , ale jak i gdzie sciągnąć blokade?
victor89:
No to tak przy okazji to jakie wreszcie tarcze polecacie prócz oryginałów ??? Bo muszę na wiosnę wymienić i już nie wiem na co...
Z różnych postów na forum wynika że tylko oryginały dobre a reszta na śmietnik. :-hehe
Malfoy:
Zakładałem komplet z Boscha i nie narzekałem . Zero pisków, klocki pylą ale mi to pasuje .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej