Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF i kilka problemów technicznych
milet:
--- Cytat: Arek XF w Grudzień 01, 2016, 06:38:58 am ---DSC nie wyłaczysz.
--- Koniec cytatu ---
Na pewno? Dziesięć sekund trzymania przycisku DSC i pisze, że OFF ;-) Ja np. muszę tak robić jeżdżąc na przegląd - inaczej nie zjedzie z rolek ;-)
DSC jest połączony w jeden system z modułem sterowania skrzynią, więc błędy w działaniu skrzyni mogą skutkować problemami z DSC.
--- Cytat: viki_pawel w Listopad 30, 2016, 20:49:56 pm ---Piate gdzie jest regulacja wysokosci swiatel
--- Koniec cytatu ---
A co, też masz wrażenie, że światła mijania (ksenony) mają za mały zasięg? Da się je wyregulować hardware'owo, trzeba lekko przekręcić odpowiednią śrubę przy kloszach świateł.
Na forach anglojęzycznych jest to opisane:
http://www.jaginfo.org/showthread.php?67794-Head-lights-poor-vision
Tylko uważaj, żeby potem przejść przegląd ;-)
viki_pawel:
Wspolnika widzialem jednego z drugim tylko telefonicznie, to co nie działało to wiedziałem, cene jakos tam zbiłem i zabrałem. W przyszłym tygodniu oddam go na diagnostyke to zobaczymy co go boli mam nadzieje ze fortuny nie wydam . Napaliłem sie na wersje S i moze tu byl ten błąd bo auto musialem miec szybko a ofert duzo nie było.
kamis:
--- Cytat: viki_pawel w Grudzień 02, 2016, 14:48:41 pm ---Ja np. muszę tak robić jeżdżąc na przegląd - inaczej nie zjedzie z rolek ;-)
--- Koniec cytatu ---
Bardzo ciekawe... W żadnym tylnonapędowym aucie nie było z tym żadnych problemów.
Z mojego doświadczenia faktycznie da się uzyskać komunikat, że DSC jest wyłączone, ale z mojego doświadczenia nie oznacza to całkowitego, permanentnego wyłączenia.
viki_pawel:
Też zauważyłem ze całkowicie DSc nie da się wyłączyć niestety. Ale ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony prowadzeniem auta , zwłaszcza ze od 15 lat jeździłem tylko BMW
milet:
--- Cytat: kamis w Grudzień 02, 2016, 21:36:32 pm ---Bardzo ciekawe... W żadnym tylnonapędowym aucie nie było z tym żadnych problemów.
--- Koniec cytatu ---
Może moja stacja diagnostyczna jest zbyt nowoczesna ;-)
W każdym razie nie zjeżdża z rolek za cholerę bez wyłączenia DSC.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej