Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF i kilka problemów technicznych
viki_pawel:
Witam.
Jestem posiadaczem Jaga od kilku dni i jest to mój pierwszy Jag i mam kilka pytań co do tego modelu.
Pierwsze, mam problem z czujnikami cisnienia kół kupilem auto bez czunikow wiec musiałem zakupic, oryginal w serwisie cena kosmos wiec kupilem uniwersalne z Alcara . Po montazu i w drodze do serwisu na zaprogramowanie zgasla kontrolka , wiec pomyslalem ze same sie zaprogramowaly ale po jakims czasie znowu sie zaswiecily wiec pojechalem na programowanie tam system nie mogl sie polaczyc z kompem - odposcilem po jakims czasie znowu zgasly ale po 2 dniach sie zapalily - teraz spowrotem zgasly ( jakis cyrk )
Drugie nie dziala mi tryb sportowy zawieszenia i sniezny , myslalem ze to wina swiecacych czujników ale jak gasly to dalej nie dzialalo.
Trzecie nie dzialaja mi mantki zmiany biegów ( chyba ze nie umiem ich uruchomic )
Czwarte gdzie jest sprawdzanie poziomu oleju silnika
Piate gdzie jest regulacja wysokosci swiatel
Szóste czy mozna wyłaczyc system kontroli trakcji całkowicie w 100%
na ta chwile to chyba wszystko pacjent to jaguar XF model S 2009r
Arek XF:
DSC nie wyłaczysz.
Olej sprawdzasz na postoju przyciskiem po lewej stronie w manetki od migaczy.
Tryby skrzyni musisz dłużej przycisnac.
Jeśli masz światla ksenonowe to regulacji nie ma, jest tam żyroskop.
viki_pawel:
Tryb skrzyni muszę dłużej przycisnąć?? Ale co ?
Darciowezu:
Przycisk od trybu sportowego należy przytrzymać około 2 s. Tak samo jest z trybem śnieżnym
Żeby olej sprawdzić 1.Musi minąć 15 minut od zgaszenia silnika
2.Naciskasz przycisk START nie dotykając pedału hamulca
3.W manetce od migacze masz przycisk który naciskasz kilka razy i na wyświetlaczu między licznikami pokarze ci się stan oleju
4.Światła jeżeli masz xenony to nie masz regulacji a jak nie to masz dwa pokrętła na dole po prawej bądź lewej stronie kierownicy w zależności czy to europejska bądź angielska wersja jedno pokrętło jest od regulacji natężenia światła na desce a drugie od poziomowania świateł drogowych a poniżej tych pokręteł jest gniazdo do włożenia pilota jak ci bateria w pilocie zacznie słabnąć
viki_pawel:
tryb sportowy i sniezny nie dziala na pewno bo pojawia sie bład po nacisnieciu, ale jest mozliwe ze manetki zmiany biegów tez nie beda przez to dzialaly?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej