Witam wszystkich forumowiczów!
Bardzo poważnie rozważam zakup Jaguara XF i chciałem zasięgnąć opinii użytkowników w dość nietypowym temacie. Od razu uprzedzę, że nim się zarejestrowałem i zacząłem ten wątek, przeczytałem całe forum odnośnie modelu XF. Ale do rzeczy: jestem dość wysokim człowiekiem, mam 195cm i 100kg wagi. Szukam samochodu dla siebie, w którym czułbym się komfortowo ale jednocześnie żeby to nie była skoda superb. Volvo S80 odpadło, bo jak wygodnie usiadłem, to za mną nie wszedłby nawet laptop. BWM 5 odpada ze względu na dość ostentacyjny wygląd oraz reputację (nie obrażając oczywiście nikogo, po prostu nie mój styl), Audi A6 odpada w przedbiegach - brak uczuć do marki i modelu. Mercedes W212 trochę dziadkowy, a miejsca z tyłu też jak na lekarstwo... I tak właśnie trafiłem na XF, którego wcześniej nie brałem pod uwagę. Jest to bez wątpienia piękny i nietuzinkowy pojazd. Do tego ceny wydają się atrakcyjne jak na segment (mówimy o używanych). W jednym z komisów przymierzałem się do XF i tragedii nie było z miejscem z przodu, ale z tyłu ciężko było sprawdzić (jak jest za mną), bo brak było chemii na linii komis-klient i skróciłem wizytę. Jeżdżę 95% czasu sam, ale pozostałe 5% jeżdżę z synkiem w foteliku z tyłu i żoną z przodu, i w takim zestawie czasem bierzemy 4 osobę na pokład. Pytanie, czy przy takich moich gabarytach ktokolwiek za mną usiądzie? Czy też trzeba wtedy fotel podsuwać? Czy ktoś z forumowiczów jest również słusznych gabarytów i mógłby mi odpowiedzieć, jak użytkuje się samochód na co dzień?
Pozdrawiam
Wojtek