Witam wszystkich!
Na poczatek chce dodac, ze wlasnie sie zalogowalem na forum i nie wiem czy zakladam ten temat w odpowiedniej rubryce, jesli tak najmnocniej przepraszam.
A wiec do sedna. W przyszlym tygodniu musze kupic nowe auto i marzy mi sie Jaguar X/S Type. Problem polega na tym, ze im wiecej czytam artykulow, tym bardziej jestem skolowany. Jaguar spelnia wszystko czego szukam w samochodzie, mianowicie komfort, ponadprzecietna moc i design. Od kilku tygodni przygladam sie X-type, wersja S zwrocila moja uwage kilka dni temu. Jesli chodzi o tego pierwszego rozwazam silnik 3.0 v6, w drugim natomiast 2.7d (jest ich calkiem duzo na rynku ale dlatego, ze popularne czy wadliwe?). Mam wiele pytan, na ktore nie moglem znalezc jednoznacznych odpowiedzi, min.:
- ktore silniki w poszczegolnych wersjach powinienem brac pod uwage?
- jakie sa roznice w kosztach utrzymania miedzy wersja X a S?
- na co warto zwrocic uwage przy kupnie tych modeli?
- czy silniki v6 sa az tak paliwozerne? (czytalem wiele opinii, ze liczby spalania podane na 'papierze' sa bardzo zanizone)
Jestem zdeterminowany, zeby kupic Jaguara ze wzgledu na jego stylistyke i komfort i nie widze godnego rywala dla 'kociaka' w tym przedziale cenowym.
Z gory dziekuje za odpowiedzi!