Witam, to moje auto, z założeniem instalacji walczyłem sporo aby działało ok. Było dużo przeszkód i trzeba faktycznie kogoś, kto się zna na LPG, bo będzie palił jak smok albo słabo jechał lub przerywał.
Tutaj jest instalacja z górnej półki, komputer był kalibrowany z dodatkową sondą w rurze i wielokrotnie dostrajany. Od kilku miesięcy działa tak jak powinien i mało pali.
Obecnie jezdzi tak samo na benzynie, jak na gazie, ma wtrysk od razu na zawory ze specjalnych rurek (podobno dzięki temu jest minimalnie lepsza wydajność i odrobinę mniejsze spalanie. Gaz sprawuje się świetnie.
Z minusów to podsufitka trochę opada po praniu tapicerki, (mozna pobawić się klejem w sprayu do materiału), wspomaganie po wymianie pompy trzeba odpowietrzyć albo coś bo zdarza się, ze czasami ciężko chodzi. Przy wymianie sprzęgła dwumas nie pasował i nie był dostępny, więc został stary, ale mechanik mowi, ze jest ok. Ewentualna regeneracja u speców od Jaga w przyszłości to 670zł lub drożej oryginał. Obecnie można wsiadać i jechać w trase i nie zawiedzie. Wsadziłem dużo czasu i kasy. Kiedyś kupie jakiegoś starszego.