Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Renowacja skóry - malowanie czy szycie od nowa.
p123:
Czołem,
Chciałbym poprawić stan foteli w moich autach i zastanawiam się jak do tego podejść.
Skóra jest jeszcze w stanie "do pomalowania", bez pęknięć i przetarć - byłem u kliku detailerów którzy za doprowadzenie dwóch przednich foteli biorą 1000-1200 PLN. Podobnie jest w firmie Lederzentrum która świadczy usługę wysyłkowo i wydaje się być firmą solidną. Ale byłem też ostatnio pokazać kierownicę w warszawskim Arttap ( podobno najlepsi obszywacze kierownic w Wa-wie ) i dowiedziałem się że malowanie to słaby pomysł nawet u renomowanych wykonawców - jeśli się za to brać to tylko szycie z nowej skóry. Taki zabieg kosztuje u nich 2000 PLN i podobno są w stanie dobrać kolor tak by nie różnił się znacząco od tylnej kanapy i boczków. Ten dobór koloru trochę mnie niepokoi a trochę bez sensu jest zrywać dobrą skórę z tylnej kanapy i obszywać ją za kolejne 2 tysiące.
Czy użytkujecie auta z malowaną skórą ? Jak to jest z trwałością ? Ci z Arttap'u twierdzą że malowanie robi się przed sprzedażą auta bo wytrzymuje to góra rok czasu. Co o tym myślicie ?
Piotr
P.S. Jeśli dział jest średnio trafiony to proszę o przeniesienie do bardziej adekwatnego
aro:
Ostatnio obszywalem kierownice i z ciekawości pytałem o obszycie foteli to wycenili 850 od fotel,kolor nie problem,jest taki wybór odcieni ze każdy dobiorą...no ale to cennik nie ze stolicy a z beskidów :-)
maras:
U mnie obszycie obu foteli 1000zl
p123:
W Arttap cenią 600 za obszycie 1 fotela i wymianę gąbek a 800 za skórę na oba.
Jeżeli u Was to kosztuje o połowę taniej to warto jechać choćby do Szczecina.
Piotr
marti:
Malowanie to kiepski pomysł po paru miesiącach użytkowania fotele wyglądają koszmarnie, obszywanie tylko przednich foteli bedzie sie żucało w oczy, bez względu na dobór koloru, nowa skóra ma inną fakturę, moim zdaniem najlepiej szukać dobrych używek w sensie całych foteli
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej