Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
x300, lusterko wewnętrzne elektrofotochromatyczne
truten23:
Wystarczy że w dzień zasłonisz przedni sensor. Lusterko się ściemni.
katar83:
Dziala, dzieki za info, lusterko sciemnilo sie po zakryciu przedniego sensora :) Jedyne co jeszcze zostalo tu do odgadniecia to lusterko Citroena trzy kablowe, zasilanie, masa i kabel fioletowy i teraz do czego podlaczyc ten fioletowy kabel?
W Jaguarze sa dwa kable dodatkowe oprócz zasilania lusterka(1996-97 wersje zgaduje, wczesniejsze tylko trzy?) Te kable to sciemnianie z lusterek - fioletowy kabel i brazowo zielony jak sie okazuje jest z swiatel wstecznych. Zgaduje ze ma wylaczyc przyciemnianie jak sie wrzuci wsteczny i lusterko jest w trybie auto?
Zgaduje, ze fioletowy kabel z lusterka citroena, z tego powodu, polaczyc nalezaloby wlasnie z swiatlami wstecznymi czyli brazowo-zielonym kablem?
truten23:
Trzeci kabel jest od wstecznego.
Jagman73:
Poddam jeszcze jeden trop. O ile dobrze pamiętam lusterko identycznie z tym w X300 było montowane również w Fordzie Scorpio (nie jestem w 100% pewny ale prawdopodobnie nawet podłączenia się zgadzają). Niestety Scorpio to już "biały kruk" i o części niełatwo, ale czasem jeszcze można coś znaleźć za parę groszy.
Pozdrawiam
Dodo88:
Witam,
Trochę odświeżę temat... Mam potrzebę zmiany lusterka wewnętrznego w swoim x308 , ogolnie fotochrom ktory u mnie sie znajduje, w obudowie (od strony szyby) posiada sensor swiatla oraz takie pokrętło (nie wiem czemu sluzy) , znalazłem takie samo lustro o citroena c5 x7, lecz ono nie posiada owego pokrętła, jedynie sensor. Czy uda mi się je zaadaptować do mojego x308 ?
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej