Witam wszystkich, jestem tu po raz pierwszy z czego się bardzo cieszę. Mam nadzieje, że poznam tu wiele opinii, argumentów Za.... i ludzi , którzy wprowadzą mnie głębiej w temat tej marki. Zdecydowałem się wstąpić na forum , ponieważ szukam informacji u żródła i jestem pewien, że każdy z Was taką wiedze i doświadczenie posiada. Moja historia z Jaguarem jest taka,że zawsze mi się podobały.....i to ,że przez półtora roku pracowałem w UK w firmie , która wykonywała kokpity dla marki- Range Rover i Jaguar. P.S. budowa i montaż DVD w zagłówki, oraz monitory w tylne częśći siedzeń-to była moja robota.
Konkretnie szukam XK-XKRa 100tki , 8 tyg. temu po raz pierwszy rozpocząłem poszukiwania tego modelu, od lekko rozbitego z przodu, co dla mnie wydawało sie b. atrakcyjne ponieważ , znalazłem auto XKR 4.0 2000r,cena 19.tys.pln + akcyza+ graty+robota,troche pojeżdziłem, dogadałem robotę blacharza, po złożeniu wszystkiego ta cena nie miała nic wspólnego z ceną końcową. Mimo wszystko auto konkretnie tego modelu zauroczyło mnie i chcę dalej brnąć w tym. Sprawia mi to ogromną radość. Otóż przez ostatnie dwa tyg. rozmawiam z człowiekiem, który x czasu temu sprowadził auto i chce je sprzedać, cały czas jeżdzi na zagranicznych tablicach, XKR 1999r 4.0,kwota ok 30.000pln do negocj.+ oczywiście do opłat, twierdzi że 2gi silnik itp.stan igła,zafascynowany autem zaproponowałem zaliczkę i dwa dni pożniej pojadę 500 km w jedna stronę,POmyslalem, pojadę sprawdzę na hamowni, jakaś stacja diagnostyczna i powinno wystarczyć,koniec końców nie zdecydowałem sie na ten manewr i wolałbym zasięgnąć opinii ludzi, którzy już wiedzą jak obchodzić się z tym kotem i na co zwrócić uwagę przy zakupie i eksploatacji, .Na naszym rynku jak wszyscy widzą i wiedzą ilości ofert jest znikoma. Jak kupić auto, które poprostu zawsze będzie sprawiało radość. Za jakiekolwiek rady i pomysły z góry dziękuję .