Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

XJ6 Coupe (1976) - Prośba o wsparcie

<< < (8/8)

Yoohas:
1000 EUR za serię II zawsze warto zapłacić.

Ja przy odbudowie zawsze mam w zapasie jeden lub dwa samochody jako skład części :) Jest szybciej, wygodniej i taniej.

Lekkoduch:
Witam serdecznie :)
Ponieważ mój obecny projekt żyje swoim życiem mam trochę czasu aby dalej kompletować części do Jaga :)
Stąd też moje pytanie:
- Znalazłem zestaw drewna (Deska + 7 elementów drewnianych) za ok. 620GBP (http://www.myrtleltd.com/daimler-jaguar-xj612-walnut-veneer-deluxe-wood-kit-lhd-p-290.html?cPath=66_76).
Czy uważacie, że taka modernizacja będzie na plus? Czy tylko ewentualnie obniży oryginalność samochodu?
(Obstawiam, że bardziej by to pasowało do Daimlera...ale w moim przypadku deska roździelcza i tak nadaje się do renowacji więc zastanawiam się czy nie lepiej kupić cały komplet i go wymienić). Muszę szybko się zdecydować póki kurs Funta idzie w dół :)

Z góry wielkie dzięki za odp.

Witek12345:
aktualnie najbardziej ceniona jest lekko spatynowana oryginalność,jeżeli jednak fachowiec od renowacji drewna rozłoży ręce,to trzeba będzie wysupłać te 620funtów, przy okazji pozbywając się złudzeń,że można dokonać porządnej,całościowej restauracji czterdziestoletniego XJ COUPE za 25tyś.pln.

I jak u Kolegi postępuje renowacja?

michals:
czy ktoś ma kontakt z "Lekkoduchem" ? najlepiej telefoniczny chciałbym się z nim skontaktować w sprawie XJC i zadać kilka pytań

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej