Witam wszystkich serdecznie i dziekuje za wszystkie wypowiedzi i pomoc,
dzięki wam wiem juz jak ma być prawidłowo z tymi obrotami.
Miałem problem z obrotami który opisałem w tym poście
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,21141.0.htmli w sumie juz nie wiedziałem w jakich warunkach jakie maja być obroty ponieważ normalnie kotem jeżdzi zona,
zaczołem się zastanawiać czy cos nie jest popsute. ale teraz widze że wszystko ok.
Dziś w godzinach wieczornych kotek ustabilizował pracę silnika i obroty sa ok, czyli:
Witam wszystkich
pytanie nastepujące jakie powinny byc prawidlowe obroty w s type 3.0 biegu jałowego
to znaczy jakie powinny być:
1 po zapaleniu gdy silnik zimnyn tak np. po nocy
2. jakie obroty jak silnik jest ciepły (powiedzmy po przejechaniu 50km) a samochód stoji w miejscu na luzie (bieg jałowy)
3. jakie obroty powinny być gdy silnik jest ciepły (powiedzmy po przejechaniu 50km) a samochód toczy sie na luzie z prędkościa np 30km.
teraz wygląda tak
1. po zapaleniu zimny silnik po nocy, obroty wynosza około 1400 obr./min po czym spadaja na 1000 obr./min trwa to około 10 sekund.
2. obroty jak silnik ciepły na luz (po trasie około 60km) obroty wynoszą 800obr./min
3. obroty na luz silnik ciepły (po trasie 60km) (auto toczy się z predkościa około 80km/h) obroty wynosza 1000obr./min
czyli wszystko się ładnie ustawiło a pomyslec że jeszcze rano w punkcie numer 3. kręcił 2200obr./min.
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.