Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pomocy! Trzęsie przodem przy przyspieszaniu ... (od 70 - 130km/h)

<< < (2/4) > >>

DonDiablo:
Niestety, opony kupilem nowe, i po wywazeniu dalej to samo.
Dziwna sprawa, nikt nie potrafi stwierdzic, wszystko niby ok.
Drazki nie pasujá od Mondeo, sá idealne, jednak gwint z jednej strony ma 16mm (od tej dluzszej), natomiast przy grzybku od wlotu do ukladu kierowniczego jest 14mm, a w X-Typie musi byc 16mm, nikt tego zamiennika nie produkuje  :-[
Ale raczej to nie to, sá 2 kolejne tropy, na osi napedowej jest taki lacznik ktory laczy os napedowá i przegub i moze to jest czasniete, albo pod ukladem kierowniczym jest takie pol jablka i w srodku sá jakies tuleje, to tez moze byc przyczyna.
Dodam ze trzesie od 70km/h tylko przy dodawaniu gazu, tzresie calym nadwoziem nie da sie tego wytrzymac.
Jak przyspieszam na 1 lub 2ce nie ma zadnego problemu, od 3ki sie zaczyna i na 4 to juz katastrofa. Po 140km/h juz nic sie nie dzieje.

szpulek:
Taki jeszcze pomysl mi przyszedl do glowy, polosie moze sa krzywe albo spadl z dluzszej odwaznik? pzdr

DonDiablo:
Calkiem to mozliwe, ewedentnie z prawej strony, bo tez tam cos puka na dziurach.
A widze ze byl lekko bity w prawá strone (pasazera) bo felga byla tez walnieta,  wiec moze pólos faktycznie sie wykrzywila.

adam74:
a ja bym proponował zważenie wały - w swoim iksie miałem podobny objaw i okazało się że miałem minimalna niedowagę....

a to mój stary post...

http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=1095.0

rozważ to  :-super i zważ... koszt niewielki a ja miałem niedowagę rzędu 5g....

jarek-jerryjag:
Jaguar mial specjalny program do diagnozowania wibracji w   aucie.
problem twój polega ze dostajesz wibracji podczas dużej szybkości tak ze moze byc problem prawie wszędzie (ja również podejrzewam wal ) . jesli dalej masz problem zadzwoń do ASO czy posiadają program do badania wibracji podczas jazdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej