Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Pomocy! Trzęsie przodem przy przyspieszaniu ... (od 70 - 130km/h)
DonDiablo:
WItam,
Faktycznie, problem moze byc wszedzie, ale na kanale jak zlapalem za poloske i zaczaelm niá szarpac, to ta od strony pasazera dosyc mocny luz ma, i od skrzyni biegów i od kola.
Jendak umowilem sie na jutro do serwisu Jaguara na diagnostyke, oni powinni miec ten program do diagnozowania wibracji, mam nadzieje ze wskaza konkretny problem, napisze jutro czego sie dowiedzialem.
Koszt diagnozy nie jest az tak wielki, powiedzieli ze ok 50Euro mnie to bedzie kosztowac, wiec zaryzykuje bo mam juz tego dosc...
DonDiablo:
Zaloga: Czytalem ten post ktory podales, ale raczej to nie bedzie to, poniewaz on nie drzy delikatnie tylko trzesie calym nadwoziem, i tylko przy dodawaniu gazu, im wiecej gazu dodaje tym bardzie trzesie calym nadwoziem.
szpulek:
Co rozumiesz przez mocny luz? Bo czesto ludzie szarpia poloska, a ona przeciez nie siedzi "na sztywno", a luz przeciez musi byc.. pzdr
bog48:
Słuchaj mam ten sam problem ze swoim x-em i juz mnie szlag trafia, wskazano na tylna prawa polos , wymieniłem i dalej to samo teraz zamowilem tylna lewa zobaczymy, bylem w Markach na wywazeniu wału i nic nie pomoglo, auto nie bylo rozbite i juz mnie szlag trafia. wczoraj jakis koles powiedział ze moze byc walniety tylnu most, ale ja mam 101 000 km troche malo. Jak cos ci wykryja na tym programe do wibracji to pisz od razu.
bog48:
ps. mi trzesie przy dosyc ostrum deptaniu w zakresie 60 -95 km/h
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej