Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pomocy! Trzęsie przodem przy przyspieszaniu ... (od 70 - 130km/h)

(1/4) > >>

DonDiablo:
Witam wszystkich serdecznie,

Mam problem  :-[ , poniewaz moj kotek X-Type trzesie przodem głownie kiedy przyspieszam i najbardziej zauwazalne to jest pomiedzy 70 a 130km/h. Zaznaczam ze nie jest to trzesienie kierownicą a tak jakby calym  przodem samochodu...
Kupilem nowe opony, mechanik powiedzial ze to drążek kierowniczy osiowy (ten podluzny), zamowil, ale niestety przyszedl nie taki i powiedzial ze tylko w serwisie mogę go dostac. Kiedy zadzwonilem do serwisu powiedzieli ze nie występują te drążki osobno tylko w zestawie z calym ukladem kierowniczym (850Euro!). Czy to mozliwe??
Zamowilem na wlasa reke taki drazem wedlug modelu roku prod itd (Jaguar rok prod 05.2003 2.0D Executive), przyslali i niestety tez nie pasuje  :-cry
Problem polega na tym ze wszedzie podaja rozmiar gwintu 16mm i to jest ok, ale z drugiej strony przysylają 14mm, a ja potrzebuje z dwuch stron 16mm... Czy ktos moze mi pomoc, czy moze od jakiegos innego modelu ten drazek pasuje?
Boje sie tez ze po zamontowaniu tego drazka dalej bedzie trzeslo, czy ktos mial moze podobne objawy?

Pomocy  :-cry

oskioski:
ja miałem kiedyś ten problem w volvo i też po zmianie opon. okazało się że poprzednie facet doskonale wyważył bo felgi były tak krzywe że już nikt po nim nie potrafił tego powtórzyć . objaw był podobny że przy przyśpieszaniu mocno tłukło i przy hamowaniu . po 120km/h wszystko cichło .zacząłbym właśnie od sprawdzenia stanu felg. być może to prozaiczna sprawa.trzymam kciuki :-super

szpulek:
Sprawdz zbieznosc, wywaz kola, sprawdz czy tarcze hamulcowe nie sa zwichrowane.. pzdr

jarek-jerryjag:
jesli masz naped na 4 kola to moze wal swego czau byla to dosc znana usterka. ale pierw sprawdz to co Oskioski pisze ale tyl przód bys odczuwal na kierownicy

strawinski:
a od mondeo nie przypasuje???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej