Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF Lift 2012 2.2 D
Malfoy:
Panowie, chyba czas na zmiany i tak sie zastanawiam nad eko rozwiazaniem nie pozostawiajac marki.
Mialem na 2 tygodnie BMW seri 5 z 2.0 i podobna moca wraz z 8 biegowym ZF tak jak w w/w kocie szalu bawaria na mnie nie zrobila ale piec i skrzynia owszem.
Podpowiedzcie prosze jak to z tym silnikiem bo ja z dieslem to na mondeo mk4 sie zatrzymalem ale zlego slowa o PSA nie powiem (143KM) i dojechal ze mna 200 kkm.
Driv3rrrr:
Osiągi na poziomie aut z przed 10-15 lat. Dla mnie trochę słabo zeby taka limuzyna była wolniejsza od Golfa 2.0TDI 170km, a nawet 140km byłoby blisko. Nie skreślam przez to autka ale odmawiać sobie przyjemności z jazdy kosztem 1-1,5l na 100km w trasie.....w porównaniu do 3.0D.
Ten 2.2 spala w granicach 5-5,5l w trasie
Malfoy:
Ale tu nie o osiagi chodzi...tu chodzi o kase ( akcyza ) bo z naszego podworka nie kupie nawet bmxa :-chyt, awaryjnosc itd.
8,5 s do 100 mi pasuje
Max 230 kmh szybciej nie latam
Spalanie transa 6l
8 biegow
Lift
No i rocznik 2012-2014
Driv3rrrr:
Narazie mało wiadomo o tym silniku. Za swoją pracę chwalony ale jak z awaryjnością....skrzynia już na rynku trochę jest. Jak ktoś zmienia olej co 60-80 tys km to swoje powinna wytrzymywać.
zazul_yo:
mialem 2.2 po facelifcie na pare dni, na codzien uzywam 3.0, powiem tak, najbardziej co mnie uderzylo do klekotanie tego silnika slyszalne w srodku, czulem sie jakbym jechal peugotem, naprawde glosno w porownaniu do 3.0, do 100 km/h nawet ladnie idzie ale potem juz zaczynaja sie schody tymbardziej przy pelnym aucie, ryczy, klekocze i nie jedzie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej