Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Nawigacja/Klimatron

<< < (2/3) > >>

CiGaR:
Jak zwykle na tym forum znajdzie się znawca, który wie lepiej za ile można kupić i co można mieć w X-Type, otóż nie wszystkie te zestawy są kompletne, a do tego jeżeli ktoś nie umie tego zrobić, to elektromechanik tego za darmo nie zrobi, a co niektórzy mają klimę manualną wtedy wydatek jest inny. Napisałem cenę "najogólniej", więc mówiąc krótko, jak cena Ci nie pasuje, bo są za ponad 1000 tys. zł i wiesz lepiej to kup i zrób, będę się cieszył razem z Tobą ;), a co do tv i dvd, to ja wiem swoje i Ty wiesz swoje nie będę Ci tłumaczył bo szkoda mi czasu.

marcin_lca:
Nie ma na allegro ANI JEDNEGO kompletnego zestawu i uwierzcie, że wiem co mówię.
Ci, którzy myślą, że ekran+czytnik+antena nawigacji to wszystko, grubo się zdziwią. Potrzeba bowiem jeszcze moduł od klimatyzacji, który jest inny niż w wersji bez ekranu, mianowicie ekran z nim łączy się (uwaga!-sprawdzone) bezprzewodowo i on dopiero steruje nawiewami. Bez niego-nie mamy klimy ani nawiewów. Do tego brakować będzie kilku wtyczek (nie są popularne i gdyby nie to, że wyciąłem z wiązki ze starego jaga miałbym problem) oraz trzeba dorobić całą wiązkę łączącą bagażnik z ekranem, używając specjalnego ekranowanego kabla.
Kolega, który napisał o 2tys zł, miał sporo racji, bo taki mnie wyszedł koszt zabawy pomimo, że części kupiłem okazyjnie i robociznę miałem swoją. Sam porządnie ekranowany kabel kosztował stówkę (nie radzę oszczędzać bo każda rozmowa przez telefon będzie siać zakłócenia).

Hooyeman:

--- Cytat: CiGaR w Maj 21, 2014, 21:58:16 pm ---Jak zwykle na tym forum znajdzie się znawca, który wie lepiej za ile można kupić i co można mieć w X-Type, otóż nie wszystkie te zestawy są kompletne, a do tego jeżeli ktoś nie umie tego zrobić, to elektromechanik tego za darmo nie zrobi, a co niektórzy mają klimę manualną wtedy wydatek jest inny. Napisałem cenę "najogólniej", więc mówiąc krótko, jak cena Ci nie pasuje, bo są za ponad 1000 tys. zł i wiesz lepiej to kup i zrób, będę się cieszył razem z Tobą ;), a co do tv i dvd, to ja wiem swoje i Ty wiesz swoje nie będę Ci tłumaczył bo szkoda mi czasu.

--- Koniec cytatu ---
Uświadom mnie proszę "znawco"  czego brakuje np w tym zestawie
http://allegro.pl/nawigacja-czytnik-komplet-jaguar-x-type-2004-i4228619481.html
i z chęcią posłucham Twojego wywodu na temat uruchomienia dtv w x type jak również odtwarzania na tym ekranie filmów używając fabrycznych modułów jak pisałeś wcześniej . Pisanie że wiesz a nie chce Ci się tłumaczyć jak dla mnie robi z Ciebie forumowego szczekacza a tak chyba nie jest.

marcin_lca:
Napisałem przecie wyraźnie, że brakuje modułu klimatyzacji. Czego nie chce powiedzieć? Przeczytaj kolego dokładnie, ze zrozumieniem moje wypowiedzi zamiast oczerniać. Fakt, nie chce mi się w tym temacie pisać drugiego poradnika niż ten, który już napisałem. Prędzej Tobie nie chce się użyć funkcji "szukaj".
Ale nie będę taki, pomogę:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,25545.0.html
Proszę, krok po kroku co i jak. Trochę dużo pisania, żeby pisać to w każdym temacie, kiedy ktoś zapyta o tą kwestię.
p.s
czekam na przeprosiny  :-wings :-wings :-wings :-wings

mryogobella:
Halo :) Panowie przepychacie się tutaj, a nikt nie rozwiał wprost jeszcze moich wątpliwości dot. mp3 :)

Temat nawigacji już w zasadzie dla mnie jest nie istotny, za dużo zachodu za mały zysk moim zdaniem, ale wciąż szukam fajnego sposobu żeby odpalić mp3 w x'e.
I to już jest dla mnie naprawdę ważne :)

Stąd też moje pytanie czy macie jakiś pomysł jak się za to zabrać? wiem, że można "wlutować" aux zamiast AM. Czy coś jeszcze? :-thank

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej