Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Nawigacja/Klimatron
Hooyeman:
marcin_lca moja wypowiedź nie było do Ciebie tylko do CiGaR, pozatym w linku który podesłałem jest kompletny zestaw w którym jest zarówno modół klimy z pod schowka, ekran z cd, czytnik, antena gps i wiązka. Taki sam zestaw montowaliśmy w zeszłym roku u kolegi trwało to jedno popłudnie. Mając wszystkie klocki i wiązke robota jest banalna. Znajomego zestaw kosztował 1100zł.
--- Cytat: mryogobella w Maj 22, 2014, 11:24:11 am ---Halo :) Panowie przepychacie się tutaj, a nikt nie rozwiał wprost jeszcze moich wątpliwości dot. mp3 :)
Temat nawigacji już w zasadzie dla mnie jest nie istotny, za dużo zachodu za mały zysk moim zdaniem, ale wciąż szukam fajnego sposobu żeby odpalić mp3 w x'e.
I to już jest dla mnie naprawdę ważne :)
Stąd też moje pytanie czy macie jakiś pomysł jak się za to zabrać? wiem, że można "wlutować" aux zamiast AM. Czy coś jeszcze? :-thank
--- Koniec cytatu ---
http://www.jimrothe.com/jaguar/acm-bluetooth/acm.html to jest jedyne fabryczne rozwiązanie na mp3
marcin_lca:
nie chcę wprowadzić w błąd ale moim skromnym zdaniem jest to moduł tv a nie rrcm czyli klimy. moduł klimy wygląda tak: http://jaguarclimatecontrol.com/wp-content/uploads/2010/05/2003-2008-S-Type-Remote-Climate-Control-Module-RCCM-nav-equipped-installed-location.jpg
chyba, że w x-type jest inny, tego nie ręczę, ale jak czytałem na temat montażu to kojarzy mi się, że ktoś gdzieś w uk pisał, że są takie same.
Co do audio. ACM jest kompletnie nieosiąglny i można pomarzyć, a jak się trafi to kosztuje prawie tyle co u nas zajechany x-type :)
Pracuję nad innym rozwiązaniem, ale to jak będzie gotowe to się pochwalę.
rafix86:
Odkop roku, ale nie chcę zakładać nowego tematu :D
Od razu zaznaczę, że nie zależy mi na nawigacji, bardziej na samym ekranie. Czy sama wymiana radia na ekran dotykowy wystarczy, żeby wszystko śmigało (oczywiście bez nawigacji)? Jest w ogóle taka opcja czy taka zamiana wiąże się z większymi przeróbkami?
Na chwilę obecną mam standardowo aut. klimatyzację i kaseciaka.
luko_j:
Nie, bo ekran steruję wszystkim więc musisz mieć wszystko..
Nawigacja
Idź do wersji pełnej