Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Nawigacja/Klimatron
mryogobella:
Witam wszystkich,
Mam pytanie, jak wygląda kwestia podpinania LCD z navi w miejsce seryjnego radia i klimatronika?
Czy wszystko po zmianie działa P&P czy trzeba coś przerabiać?
Obecnie mam standardowe radio CD + klimatronik. Patrzyłem na allegro, ceny uzywanych nawi sa dosyć niskie, zatem moje pytanie brzmi
co należy zrobić, aby taka navi działała prawidłowo? I czy w ogole nawigacja w x-type nadaje się do jazdy?
Czy istnieje możliwość odpalenia np. filmu na tym ekranie? A może lepiej poczekać i kupić stacje multimedialną 2 DIN? Tylko nie podoba mi się wtedy
wygląd konsoli :(
Czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam
Marcin :)
CiGaR:
Da się to przerobić, ale to nie jest tak, że kupisz ekran lcd i zamienisz miejscami, potrzebujesz panel lcd wraz z radiem, stare nie pasuje, do tego wiązka kabli od lcd do czytnika i w inne miejsca, jest jeszcze parę rzeczy do kupienia, najogólniej wydatek rzędu 2000 tysięcy zł, ze wszystkimi częściami i montażem na gotowo. Jeżeli masz aktualizacje mapy to jest przydatna, co do odtwarzania filmów lub oglądania telewizji, to jest to możliwe po dokupieniu następnych części, modułów i kabli, także koszta rosną znów do góry, co do innych pomysłów, to jestem zwolennikiem oryginałów, nie uznaje czegoś takiego jak jakieś uniwersalne radia, czy ekrany.
mryogobella:
--- Cytat: CiGaR w Maj 16, 2014, 15:52:51 pm ---Da się to przerobić, ale to nie jest tak, że kupisz ekran lcd i zamienisz miejscami, potrzebujesz panel lcd wraz z radiem, stare nie pasuje, do tego wiązka kabli od lcd do czytnika i w inne miejsca, jest jeszcze parę rzeczy do kupienia, najogólniej wydatek rzędu 2000 tysięcy zł, ze wszystkimi częściami i montażem na gotowo. Jeżeli masz aktualizacje mapy to jest przydatna, co do odtwarzania filmów lub oglądania telewizji, to jest to możliwe po dokupieniu następnych części, modułów i kabli, także koszta rosną znów do góry, co do innych pomysłów, to jestem zwolennikiem oryginałów, nie uznaje czegoś takiego jak jakieś uniwersalne radia, czy ekrany.
--- Koniec cytatu ---
Ok fajnie, rozwiałeś moje wątpliwości :) Nic mi nie przeszkadza w tym radiu, oprócz braku mp3. I to tym jest podyktowana chęć zmiany.
Natomiast wole mieć serie, bo faktycznie dokładane sprzęty wyglądają średnio atrakcyjnie.
Swoją drogą, wątek dot. zmieniarek cyfrowych nieco umarł. Wiem, że w x type są światłowody i nie podchodzą do tych zmieniarek cyfrowych, ale czy to jest prawda? Testował to ktoś na własnej skórze? Nie da sie tutaj nic poprzerabiać?
marcin_lca:
Ja do swojego S-type`a założyłem nawigację dotykową (ori) w miejsce guziczkowego systemu. Wszystko działa pięknie.
Da się, ale jest trochę zabawy i kupowania bo to nie tylko ekranik trzeba kupić. Poszukaj w dziale o S-type, tam wszystko ładnie opisałem, krok po kroku co i jak, z opisem wiązek. Powodzenia ! :) Jak coś to pisz na pw, postaram się pomóc, ale nie mam ostatnio czasu więc możesz poczekać na odp.
Hooyeman:
generalnie na znanym portalu aukcyjnym widze przynajmniej jeden kompletny kit do montażu navi za 1300 a pewnie da rade coś stargować więc dwa tys to trochę przesadzona kwota. I pomimo że ta nawigacja trąci już myszką to odświerza trochę wnętrze, jak dla mnie warto
--- Cytat: CiGaR w Maj 16, 2014, 15:52:51 pm --- co do odtwarzania filmów lub oglądania telewizji, to jest to możliwe po dokupieniu następnych części, modułów i kabli,
--- Koniec cytatu ---
z tego co wiem to używając fabrycznego hardweru nie jest to już możliwe, wyjątkiem jest montaż RSE ale nie wiem nawet czy w X była taka opcja i tyczy się to tylko filmów z dvd jeśli mówimy o rozwiązanich oem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej