Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0D 275KM wymiana paska rozrządu.....
nordyk:
Ale auto już ma 6,5 roku, co prawda nie butowane bo nonstop na autobanie 150kmh bez przyspieszania i hamowania, spokojna jazda
Eagle:
Moje ma 10 lat i 170kkm, zrobisz jak zechcesz. Ja już wyraziłem swoje zdanie i to jak ja bym postąpił.
nordyk:
Jak u Ciebie wyglądał rozrządu przy 170tkm ?
Paki_GD:
Ja wymieniałem oba paski po 7 latach. Miałem wtedy na liczniku trochę ponad 180tys km. Paski według mechanika wyglądały dobrze, nie wyglądały na jakoś szczególnie zużyte. Ogólnie wiele osób zaleca wymianę obu pasków za jednym przysiadem, ja też skłaniam się ku tej opinii ( 2 pasek według książki należy wymienić po 230tys). Po co płacić 2 razy za robociznę w krótkim odstępie czasu.
HC2C 41082 KIT-ENGINE T
HC2S 44882 BOLT-HEXAGON
HC2D 7052 KIT-ENGINE T
Cały zestaw do mojego 3.0 241 kucy kosztował mnie w serwisie jaguara 251GBP (w UK).
maron:
Może to nie zupełnie to samo ale w moim 2,7 wymieniałem tylny po 230kkm i wcale nie był jakiś sfatygowany,ze 40kkm by pewnie jeszcze polatał.Przedni po 170 kkm a potem kolejne 100 kkm i w zasadzie "nie widać na nich czasu".Jednak trzeba jeszcze brać pod uwagę charakter jazdy ,przy dynamicznej ostrej (jak na dyszla)jeździe ,można brać pod uwagę skrócenie tych terminów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej