Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0D 275KM wymiana paska rozrządu.....
Eagle:
Bez żartów jutro zamieszczę zdjęcie mojego tylnego paska po 170kkm, jest w nienagannym stanie. Piszę zupełnie bezinteresownie i obiektywnie, mój na 100% nie był wymieniany od nowości i wygląda na jeszcze sporo km pracy. Jutro wrzucę fotki.
Eagle:
--- Cytat: Driv3rrrr w Kwiecień 24, 2020, 21:49:28 pm ---Jeśli przebieg prawdziwy to wymień sobie oba paski z pompą wody i tyle. Łańcuchów na wałkach nie musisz wymieniać
--- Koniec cytatu ---
O jakich łańcuchach piszesz?????????? Przecież przedni pasek napędza wałki rozrządu a nie żadne łańcuchy. :-nie
Eagle:
Moim zdaniem jeżeli wszystko było wymieniane na czas to pasek przedni z rolkami i pompa wody do wymiany, pompę oleju wymieniłbym dla świętego spokoju (to ważny podzespół tak jak przedni pasek). Tylny pasek jak się zerwie to auto zgaśnie i tyle nie powodując dodatkowych zniszczeń. Koszt samego paska nie jest duży ale dostęp wredny, więc robota może trochę kosztować. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam :-V
nordyk:
--- Cytat: nordyk w Kwiecień 26, 2020, 20:54:21 pm ---To jak? pasek z tyłu przy 200tkm, pasek przód 130tkm z pompą wody i pompa oleju przy okazji ? Thx
--- Koniec cytatu ---
U mnie poprzedni właściciel wymienial olej co 25tkm czyli 3 razy do 75 tkm gdy to kupiłem i od tego momentu wymieniam co 8-10tkm. Na blacie mam 123tkm rok produkcji 2013, zamierzam wymienić w przyszłym roku ze wzgledu na wiek. Z pompą oleju nie wiem co zrobić
Eagle:
Ja dokręciłbym do 160kkm i wymienił paski (oba przy okazji jednego bałaganu), rolki, pompę wody, pompę oleju, filtry i spokojna głowa.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej