Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF 3.0D 275KM wymiana paska rozrządu.....

<< < (4/9) > >>

Eagle:

--- Cytat: molo w Kwiecień 14, 2020, 18:00:45 pm ---Witajcie,

kupilem Jaguara 3.0D 275 km 2012 przebieg 135000 ...

Nigdy nic prz nim nie bylo robione....

Chcialbym wymienic paski i sie zastanawiam czy lancuszek za jednym razem rowniez???

Pompe wody???

Pompe oleju???

Dzieki za odpowiedz....

--- Koniec cytatu ---

Witam.
U mnie nie było żadnego łańcuszka  ??????
Wymieniłem paski (przód, tył), rolki, pompę oleju, pompę wody, olej, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrza. Za części i robotę zapłaciłem 3000PLN.
Dodam że pasek pompy wysokiego ciśnienia jaguar zaleca wymienić przy 160 000km, ja miałem 170k i mój na wygląd to przelatałby jeszcze ze 100k. Na Twoim miejscu odpuściłbym tylny pasek (pod warunkiem, że przebieg nie kręcony), zwłaszcza że zerwanie tego paska szkody większej nie zrobi. Ryzyko polega na tym, że jak podczas wyprzedzania "pyknie", to .... :-chyt

Driv3rrrr:
Jeśli przebieg prawdziwy to wymień sobie oba paski z pompą wody i tyle. Łańcuchów na wałkach nie musisz wymieniać

Eagle:
Przepraszam, wkradł się błąd w mojej wypowiedzi wcześniej. Nie tylny pasek przy 160kkm tylko pompę oleju. Tylny pasek zalecają wymieniać po grubo ponad 200kkm. Nie jest drogi, więc i ja wymieniłem przy 170k jak robiłem przód ale stary naprawdę dobrze wygląda.

nordyk:
To jak? pasek z tyłu przy 200tkm, pasek przód 130tkm z pompą wody i pompa oleju przy okazji ? Thx

Driv3rrrr:
Tak jak pisałem. Przy tym przebiegu oba paski + pompa wody. Tylny pasek owszem może i wytrzymuje 210 tys km ale zazwyczaj po 150-160 wygląda jak wyjęty ze śmietnika.

Pompa oleju jeśli zmieniasz olej co 10-12 tys km praktycznie nie trzeba wymieniać. Wymiany potrzebują te które latały po 20-30 tys km na jednym oleju

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej