Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Całkowity roczny koszt utrzymania?
kogutki:
--- Cytat: golden jag w Marzec 09, 2009, 01:00:09 am ---
--- Cytat: Grigorij w Marzec 09, 2009, 00:52:47 am ---
W jakim innym aucie/marce była używana ta skrzynia?
--- Koniec cytatu ---
Lincoln Conti
Chevy Opala
BMW E23,24,28,30
Volvo 740, 760
Range-Rover
Land-Rover chyba Disco(very)
Peugeot 505, 604
Porsche 911 i 933
Maerati 2,5 i 2,8
--- Koniec cytatu ---
to chyba dot. 4HP22 ktora byla zamontowany takze w xj40 oraz xjs 3,6. III ser. tak samo jak xj-s
maja szkrzni borg-warner albo GM400 tak jak pisze qbaty.
Nemys:
Co do skrzyni to jak wcześniej pisałem. BW66. Jest to właśnie Borg Warner 66. Takie były w XJ S3 z silnikami 4,2. I nie był tam montowany żadny inny automat. V12 miał skrzynie TH400.
Co do samej skrzyni to nie rozbierałem jeszcze. Nie miałem takiej potrzeby.
Ta skrzynia może delikatnie szarpać, zaciągać przy zmianie biegu. Ogólnie skrzyni nie oceniam jakoś wysoko w tym aucie.
Silnik to XK 4,2 litra. Ostatni wypust tych silników. Montowane były jeszcze w E-Type. Silnik nie jest mocno sprężony, sprężanie 8,7 . Mój po przebiegu 190 tyś ma ciśnienie w górnych granicach dla tych silników.
Regulacja zaworów prosta. Podkładki dystansowe. Mierzysz szczelinomierzem, zdejmujesz wałki rozrządu. Zmieniasz podkładki, montujesz całość, sprawdzasz.
Ogólnie silnik jest ok. Nie jest to oczywiście jakaś super nowoczesna konstrukcja. Ale jest ok i da się lubić. Jak się leje z silnika to w sumie trzeba oglądać wyjście na chłodnice oleju. Uszczelka pod pokrywą zaworów + półkola od strony kabiny.
Co ważne jak oglądasz takie auto. Rdza je uwielbia, blacha słaba. Więc jak masz auto świeżo malowane to z ogromną rezerwą. Po polsku lakier kładzie się na rdzę, dalej już wiesz co będzie.
golden jag:
--- Cytat: kogutki w Marzec 09, 2009, 13:33:13 pm ---to chyba dot. 4HP22 ktora byla zamontowany takze w xj40 oraz xjs 3,6. III ser. tak samo jak xj-s
maja szkrzni borg-warner albo GM400 tak jak pisze qbaty.
--- Koniec cytatu ---
tak, to dotyczy 4HP22 nie doczytalem przepraszam. w XJ6 ser III jest Borg-Warner 65/66 która
chyba nie znalazła miejsca w innych aut. nienajlepsza konstrukcja, konieczna zmiana oleju co
30 tys mil. GM400 w v12 to już inna bajka.
big wroblewsky:
a ja myślalem ze kota kupuje sie zeby wnerwic sąsiada ;D
daniel:
Mój sąsiad to raczej z politowaniem patrzy jak sobie w miarę często grzebię przy kocie, a to pod maską, a to pod autem... ;D A nowe to się panie tak nie psują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej