Koleżanki i Koledzy!
W okolicach pomiędzy 60-75 km/h na kierownicy da się wyczuć delikatne ruchy (bujanie) kierownicy prawo-lewo. Kiedy puści się kierownicę można to nawet zauważyć. Pojawiają się tylko w tym zakresie prędkości i nie wpływają na samą trajektorię (kot jedzie prosto). Dzieje się tak zarówno przy przyśpieszaniu, utrzymywaniu prędkości, zwalnianiu, jak i na wysprzęglonym silniku.Za niedługo wybieram się z tym do fachowca, ale może ktoś z was spotkał się z tym wcześniej? Sam nie wiem, co podejrzewać, ale wydaje mi się, że to chyba jakieś luzy układu kierowniczego bądź złe wyważenie kół, ew. brak ciężarka na jednym z nich? Czy może wpływ na to ma geometria? Jeśli nie to może maglownica/pompa wspomagania/przeguby wewnętrzne/koniunkcja Jowisza z Księżycem?
Autko ma tak od kiedy je kupiłem (wiedziałem o tym przed zakupem), jednak rewelacyjny stan zewnętrzno-wewnętrzo-silnikowy nie pozostawił absolutnie żadnego miejsca na rozważania na ten temat
Oczywiście po diagnozie u fachowca na pewno dam znać co i jak.
Przejrzałem forum dość sumiennie i nie znalazłem niczego podobnego, więc założyłem nowy wątek.