Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skąd kocur pobiera informacje o prędkości
ghrh:
Może coś zalałeś? Sprawdź kostki wszystkie, zwłaszcza przy nadkolu. W takich warunkach problem z czujnikiem ABS wyskoczył u mnie. Po dobrym zaizolowaniu wszystko jest ok.
Jawe83:
--- Cytat: NorbertN w Marzec 24, 2014, 17:28:33 pm ---Mi dzisiaj wyskoczyl C1165 czyli czujnik ABS wychodzi ze prawy tyl...
Moze to przez te deszcze bo jak skasowalem blad i pojezdzilem to bylo ok.
Tak czy inaczej czy jak miales problemy z lock-upem czy z czujnikiem to swiecil Ci sie jakis blad bo mi tez czasami lock-up puszcza ale nie wiem czy to tak samo jako u Ciebie wygladalo i czasami szarpie 3 przy kickdown (redukcja z 5 do 3) Jest glosne wycie i z opoznieniem zalapuje szarpiac... :/ zastanawiam sie czy to skrzynia czy moze przez ten czujnik abs to wszystko swiruje...
ile zaplaciles za czujnik i wymiane?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli czujnik zaczyna siadać, to możesz odczuwać to na pedale hamulca (włączanie się ABS nawet przy delikatnym hamowaniu na suchym asfalcie), szybko jednak pojawia się kontrolka ABS na tablicy i układ się wyłącza. Puszczanie lock-up'a może być spowodowane przez sporadyczny problem z czujnikiem. Znajdziesz używkę na serwisach aukcyjnych na necie, albo gdzieś na szrocie. Za mój dałem 70 zł i działa po dziś dzień :)
Co do szarpania przy kick-down'ie, to tutaj już nie zwalałbym winy na czujniki ABS, tylko poważnie zastanowił się nad sprawdzeniem poziomu i, co bardzo ważne, jakości oleju w skrzyni biegów! Możliwe, że któryś z elektrozaworów w płytce olejowej skrzyni się zacina (brudny/stary olej, bądź awaria samego zaworu), dlatego masz to wycie silnika i opóźnione przepięcie biegu.
NorbertN:
stary olej byl w dobrym stanie i zostaly wymieniony miesiac temu. Czyli to pewnie cos z elektrozaworami... Bede musial sie tym zajac. a objawy ktore wymieniles z abs nie posiadam. blad dzisaij nie wyskoczyl choc padalo wiec pewnie trzeba przeczyscic styki i zaizolowac.
aksel:
Witam.
Czy błąd C1175, oznacza uszkodzenie czujnika lewy tył?
sztandi7:
Dane o prędkości są pobierane ze wszystkich kół, a dokładnie z czujników ABS, a potem uśredniane. C1175 to lewe tylne koło. Błąd C1175 nie określa jednoznacznie, że jest to problem z czujnikiem, po prostu komputer widzi, że nie zlicza impulsów z koła. Na tyle często się zdarza, że spada koronka ABS (sam tak miałem), ewentualnie może być jeszcze uwalona wiązka, ale to akurat rzadkość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej