Istnieje oficjalny sposób na AUX w Jaguarze i nazywa się Audio Connectivity Module (ACM) o numerze części chyba C2C 40513. Rozwiązanie to jest niestety drogie i trudno dostępne. Trzeba ściągać z zagranicy za kilkaset usd/gbp. Ewentualnie można polować za zagranicznych portalach aukcyjnych na kompletny zestaw, wtedy może być to warte uwagi.
Co do transmiterów FM to mam taki od Griffina ale z jakąś dziwną chińską przejściówką do iPhonea na lightning + jack jednocześnie co jest bezsensowne skoro lightning obsługuje audio więc nie wiem czy jakość dźwięku nie była zaniżona przez nią. Na parkingu jeszcze dało się złapać odpowiednią częstotliwość ale podczas jazdy już powstawały zakłócenia.
Innym ciekawym sposobem (o którym już chyba ktoś wspomniał na forum) jest zastosowanie transmitera podłączanego bezpośrednio do anteny. Coś mniej więcej takiego:
http://www.amazon.com/iSimple-IS31-Universal-Auxiliary-Audio/dp/B002U5XPBE Występują one chyba od różnych firm z różnymi wejściami (jack, rca, usb - pytanie czy usb będzie obsługiwało wszystkie telefony). Nie mam tutaj na zbyt dużej wiedzy aby stwierdzić czy coś takiego będzie kompatybilne z naszym X-Typem, czy da się podpiąć pod naszą antenę i czy będzie wszystko należycie działało, jeżeli tak to moim zdaniem w kategorii cena/jakość takie rozwiązanie byłoby najkorzystniejsze. Jakość dźwięku byłaby znacznie lepsza od zwykłego transmitera FM, może nie to samo co CD ale przeciętnego użytkownika, nie zapalonego audiofila powinno być dobrze
No i ostatnia opcka jak wspomniał @Fiorino to wymiana radia. Tutaj już każdy z osobna musi rozważyć kwestie wizualne