Najważniejsze żebyś podłączył kabel antenowy, czyli ten z ekranem, wtyczka powinna pasowac tylko w jedno gniazdo, a jeśli masz nie orginalna antenke, to kabel trzeba uciąć i dorobić odpowiednią wtyczke. Powinien iść jeszcze jeden kabelek od radia dający sygnał wysuwania anteny(+12V), od radia zależy czy ten sygnal będzie caly czas (jak zniknie antena się schowa), czy pojawi się (antena się wysunie) , pojawi się ponownie (antena się wsunie). Są anteny , ktore wymagają tylko impulsów (np. orginalna antena od xj40), a niektóre wymagają calyczas podawania sygnału 12V. Ja założyłem do swojego jaga (xj40) nie orginalną antenke , którą kupiłem za 69,99zł w supermarkecie, poniewarz była inaczej sterowana niz orginał, czyli wymagała ciąglego podawania napięcia przez radio, a moje radio podawalo tylko impulsy. Rozwiązać ten problem mozna dość łatwo na wiele sposobów, mozna zbudować prosty układ cyfrowy na bramkach, a nawet zbudować taki układ z kilku przekaźników, ja poszedłem na łatwizne i nadodatek najtańsze rozwiazanie, podłączyłem antene równolegle z tylnim światłem pozycyjnym, przy takim połączeniu antena wysuwa się gdy zapalam światełka i chowa gdy gasze, takie połączenie ma też pewną wade, jeśli ktoś chce słuchać radyjka na postoju też musi mieć włączone światełka, min. pozycyjne, ale mi to nie przeszkadza, raczej nie slucham radyjka na postoju, ale mimo to chyba czas juz udoskonalić antenke i zbuduje elegancki ukladzik cyfrowy sterujacy anteną.
Podsumowywując do xj40 można podłączyć każdą antenke elektryczną ( z niektórymi trzeba się trochę pobawić ale się da). Antenka od środka jest ladnie ukryta, więc jeśli nawet montaż będzie brzydko wyglądał to i tak nie będzie tego widać.