U mnie nie ma tak...
[/quote]
A nie będzie to tak, ze  przed liftem nie ma, a  po lifcie w 2004  juz  jest?
U mnie  jest smieszna  sytuacja bo tylne zaciski mam jeszcze "starego" typu, ale  na lince  juz  jest regulacja. Możliwe ,że  poprzedni wlasciciel sie  z  tym problemem borykał i wymienił linke.  Ja  zalozylem dwa  regenerowane zaciski i problemów  brak.  
Swoja  droga  mam dwa sprawne (regulatory ręcznego działają) zaciski na  tył do przedlifta - jak ktos  chce  to moge  je przywieźć do PL bo bede  w  polowie  maja.
Co do problemów  z  hamulcem ręcznym - zwykle  to nie  kwestia naciągu linki tylko zapieczonej dzwigienki na  zacisku (zwykle lewa strona auta zdaje  sie)
Trzeba  dzwigienkę  zdjąć , wyczyścić  ,nasmarować wszystko pod  spodem i na  jakis  czas  będzie  spokój. Jeszcze  lepiej rozebrać mechanizm (problemem jest śruba o kształcie  pentagramu - choć da  się  ja chyba  odkrecic nasadką wielorowkową - zamiast standardowej sześciokątnej) wyjąć co się  da , przeczyścić drobnym papierem ściernym i porządnie  nasmarować np smarem miedzianym - to powinno starczyć  na  lata.  Na  stałe  problem rozwiązuje  wymiana  zacisków  na  "poliftowe"