U mnie nie ma tak...
[/quote]
A nie będzie to tak, ze przed liftem nie ma, a po lifcie w 2004 juz jest?
U mnie jest smieszna sytuacja bo tylne zaciski mam jeszcze "starego" typu, ale na lince juz jest regulacja. Możliwe ,że poprzedni wlasciciel sie z tym problemem borykał i wymienił linke. Ja zalozylem dwa regenerowane zaciski i problemów brak.
Swoja droga mam dwa sprawne (regulatory ręcznego działają) zaciski na tył do przedlifta - jak ktos chce to moge je przywieźć do PL bo bede w polowie maja.
Co do problemów z hamulcem ręcznym - zwykle to nie kwestia naciągu linki tylko zapieczonej dzwigienki na zacisku (zwykle lewa strona auta zdaje sie)
Trzeba dzwigienkę zdjąć , wyczyścić ,nasmarować wszystko pod spodem i na jakis czas będzie spokój. Jeszcze lepiej rozebrać mechanizm (problemem jest śruba o kształcie pentagramu - choć da się ja chyba odkrecic nasadką wielorowkową - zamiast standardowej sześciokątnej) wyjąć co się da , przeczyścić drobnym papierem ściernym i porządnie nasmarować np smarem miedzianym - to powinno starczyć na lata. Na stałe problem rozwiązuje wymiana zacisków na "poliftowe"