Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

anomalie wskaźników

(1/3) > >>

big wroblewsky:
Heloł!

mam problem, który mnie dosc powaznie irytuje i powoduje poczucie niepewnosci.

Mianowicie, nie działa mi wskaznik temperatury wody, nie podnosi sie w ogóle, mimo ze wymienilem czujnik na inny a jak podepne kabel od czujnika do masy to wskazówka sie wychyla na max wiec raczej połączenie i stabilizator napięcia odpada.

drugi to ciśnienie oleju- jak przekręce kluczyk to wskakuje na maxa, jak odpale auto to nie schodzi, caly czas pokazuje max lub zero.

wskaźnik poziomu paliwa jednego baku tez nie działa a w drugim chyba nie działa pompa za to poziom pokazuje.

do tego prędkosciomierz przestał wskazywac prędkosc i przebieg...

nie znam jeszcze tego auta i chciałbym wiedziec chociaz jaka jest temperatura zeby go nie ugotowac...

plis help...

Nemys:
Musisz popatrzeć dokładnie na elektryke. Czy gdzieś coś nie jest poodpinane, pozwierane itp. To takie szukanie o co mu chodzi i wcale nie jest łatwe.
Co do prędkościomierza, to na wyjściu ze skrzyni jest licznik obrotów. Wygląda na indukcyjny. Zajrzyj do niego, lubią się czasami popsuć.

P.S.
Metoda ze starych filmów. Popukać w szkiełko wskaźnika :)

jarek-jerryjag:

--- Cytuj ---Mianowicie, nie działa mi wskaznik temperatury wody, nie podnosi sie w ogóle, mimo ze wymienilem czujnik na inny a jak podepne kabel od czujnika do masy to wskazówka sie wychyla na max wiec raczej połączenie i stabilizator napięcia odpada.
--- Koniec cytatu ---
Czy nowy czujnik Działa  sprawdz polaczenie (jak również masę czujnika)  jeśli ok sprawdz miernikiem czujnik na zimnym silniku a potem na ciepłym czy opór sie zmienia. (najgorzej podejrzewać nowa czesc -ale i one sie psuja.

big wroblewsky:
a teraz to juz w ogóle jakas masakra, wysiadł wentylator i wycieraczki... musze zrobic porządek z tymi duperelami bo ile można:|  a może ktos sie orientuje gdzie są bezpieczniki poza tymi pod kierownicą?  bo angole nie potrafią robic elektryki chyba, taki bajzel jakbym to ja po pijaku w garazu składał z resztek innych aut, a nie szanująca sie fabryka...

jarek-jerryjag:
To duzy problem z Jagami z lat w których BL byl wlascicielem. (znane kawaly o Lucasie). z którego roku jest twoje auto i moze wiesz na jakim rynku bylo sprzedane po raz pierwszy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej