Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Pomocy centralny zamek
grochu27350:
Witam i o nic nie pytam.
Problem tkwi w samym siłowniku sterującym c.z. prawdopodobnie jest zawieszony styk zamykania i tak właśnie się dzieje. Wyciąg go i jeżeli jest to możliwe to go rozbierz lub wymień na nowy.
Jag-Greenhorn:
mnie sie tez tak od czasu do czasu dzieje... podtrzymaj klucz i dobre jest...
Yoohas:
--- Cytat: grochu27350 w Sierpień 16, 2011, 21:45:04 pm ---Witam i o nic nie pytam.
Problem tkwi w samym siłowniku sterującym c.z. prawdopodobnie jest zawieszony styk zamykania i tak właśnie się dzieje. Wyciąg go i jeżeli jest to możliwe to go rozbierz lub wymień na nowy.
--- Koniec cytatu ---
Sterownik centralnego to siłownik w drzwiach kierowcy czy mówimy o czymś innym? A może taka mała kostka z blaszką przy klamce drzwi kierowcy jest winna?
katar83:
Chodzi o ten duży siłownik w drzwiach raczej. Najłatwiej sprawdzić odłączając jeden siłownik w drzwiach z przodu i spróbować zamknąć drugimi drzwiami. Jeśli jest ok to wiadomo który, jeśli nie to sprawdzić drugi w ten sam sposób. Na jag-lovers jest koleś który rozkładał siłownik i oliwil go czy psikał sprajem grafitowym. Mi sie rozebrać go nie udało, mimo że jest z plastiku to tnie sie prawie jak metal :) Popsikałem wszędzie grafitem i WD40, mocowania poprawiłem i centralny z klucza działa ok.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej