Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Pomocy centralny zamek
grochu27350:
Niedziała centralny już niewiem co robić sprawdziłem bezpieczniki siłownik i jego styki w dżwiach kierowcy. Zamyka prawie za kazdym razem ale z otwieraniem jest holerny problem nie wiem gdzie jeszcze szukac. Jesli ktos może podsunąć pomysł to będę bardzo dzwięczny. ??? :-K HELP
roberturszula:
u mnie jak dzieciaki bawią się "dynksami" w drzwiach jak podobnie. ;D
"zamykam wtedy drzwi" i wciskam ręcznie wszystkie "dynksy" w drzwiach,a otwieram pilotem i działa ;D
grochu27350:
U mnie już nie pomagają dynksy a z pilota nie otwieram bo go niemam ,a nawet niezamyka już za środka z konsoli.
papatkiole:
prawdopodobnie jeden z siłowników nie daje rady, miałem podobnie. Jak nie mozesz otworzyć to spróbuj zamknąć(tak żeby znowu ruszył się siłownik) i od razu otwórz. Jak zadziała to masz słaby lub gdzieś się blokuje siłownik.
grochu27350:
Odziwo sprawa jest dziwna dletego ,że on nie reaguje na żadne impulsy.Otwórz czy zamknij - bez znaczenia.Bezpiecznik sprawny może jakieś ,sterowniki szlak trafił tylko jakie i gdzie. Sterownik który ja posiadam tzn. DBC1554 wydaje się że działa bo przekazniki wewnątrz niego działają bo słychać ale nie wiem czy na ich stykach pojawia się napięcie wej. i wyj. jeśli ktoś ma dojście do schematu el. dajcie znać jak trzeba zapłacę. Pomóżcie ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej