Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Pomocy centralny zamek
Luqasek:
teraz dopiero sobie przypomniałem że miałem podobną sytuację przed wymianą akumulatora, raz że był stary i dawał za niskie napięcie to jeszcze miał za mało jak na jaguara Ah i siłowniki się nie wyrabiały, jak masz możliwość to podłącz nowy, dobry i naładowany aku, dużo problemów w autach w których jest dużo elektroniki związanych jest właśnie ze złym akumulatorem a więc zbyt niskim napięciem w instalacji elektrycznej. takie rzeczy często dzieją się na przykład w mercedesach, wiem z własnego doświadczenia i doświadczenia znajomych:) ;)
grochu27350:
Dzięki sprawdzę
scare:
--- Cytat: grochu27350 w Luty 05, 2008, 22:16:25 pm ---Niedziała centralny już niewiem co robić sprawdziłem bezpieczniki siłownik i jego styki w dżwiach kierowcy. Zamyka prawie za kazdym razem ale z otwieraniem jest holerny problem nie wiem gdzie jeszcze szukac. Jesli ktos może podsunąć pomysł to będę bardzo dzwięczny. ??? :-K HELP
--- Koniec cytatu ---
odgrzewam starego kotleta, sorki, ale nie może sobie poradzić z centralnym, mam identyczny problem jak w cytacie opisany i na 100% nie są padnięte siłowniki, ani moduł centralnego.
grochu27350 udało Ci się problem rozwiązać?
roberturszula, mógłbym też dostać taką książkę z inst. elektryczną??
jeśli się ktoś pofatyguje z góry dzięki
pozdrawiam
grochu27350:
No siemka co chodzi o schemat instalacji to musisz go chyba sam namalować bo raczej wątpie żeby ktoś to miał , a z centralnym to sprawdź dosłownie wszystko co z centralnym ma wspólnego a zatem , wszystkie mikrostyki w dżwiach kierowcy i pasażera są zabudowane w klamkach następnie wszystkie kostki złącza itp jak również okablowanie i jeszcze sprawdź styki kontroli położenia siłownika są to trzy z pięciu przewodów siłownika poprostu elektryke nie licz na mechaników bo to trąby i nie znają tak jak mówią naszych kociaków.Licz na siebie :-V
Yoohas:
Czołem,
odświeżam żeby nie śmiecić.
Problem wygląda następująco:
wysiadam z samochodu, wkładam kluczyk do drzwi, przekręcam żeby zamknąć. No i zamek centralny zamyka wszystkie drzwi, następnie otwiera, zamyka, otwiera, zamyka itd. Potrafi tak zrobić pod rząd nawet kilkanaście razy. I nie zawsze, tylko czasami.
Jak przytrzymam kluczykiem to się uspokaja......
Jakieś sugestie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej