Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

XJ-40 LPG

<< < (2/8) > >>

Parafia:
Planuje wrzucić Lpgtech lub Kme Nevo,wtryski Hana i reduktor KME Gold(320km),
Zbiornik przydał by się z 80l ale wszystko zależy od miejsca,
A gdzie macie wlewy??

Jaguar XJ6:
Mam pewne doswiadczenie z LPG , bo moja 40-stka na nim jeździ juz od 9 lat  ;D i narazie silnik ma sie dobrze . Teraz troche o spalaniu , umnie na kompie pokładowym ciagle widnieje spalanie 14l/100km jak jeżdże na gazie , a jak pojeżdże na PB , to spadnie zaledwie o 1l . Mam butle 53 l ( toroid ) , do butli wchodzi mi max 45 l i to starcza mi na przejechanie w lecie 300 km , a w zimie 250 km . Jeśli chodzi o dynamike jazdy , to na LPG wycisnołem z auta 180km/h , a na PB 200km/h i jeszcze mógł troche więcej , czyli poprostu na LPG jest nieco wolniejszy , ale na trase predkości do 140km/h przynajmniej dla mnie sa wystarczajace . Jesli chodzi o kondycje silnika , robiłem test kompresji i wyszło ze jest prawie idealna , z tym że przy odpaleniu silnik czasami puszcza chmure niebieskiego dymu ( kwestia uszczelniaczy na zaworach ) . W tym roku również z ciekawosci zrobiłem test na emisje spalin i przeszedł pozytywnie , CO2 miał ponizej górnej dopuszczalnej granicy  8). Instalacje mam firmy REG by OMVL na wtryskach DREAM . A wlew mam pod zderzakiem , z daleka nie widać  ;D

Tak umnie wyglada bagaznik z butla w środku .

slavek:
Ja mam wlew gazu obok wlewu paliwa :D do tankowania mam dokręcaną końcówkę.
A co do zbiornika to kiedyś widziałem taki dobry motyw : zbiornik na paliwo był zmniejszony do minimum (chyba oryginalny przycięty i zespawany i obok zamontowany walec (nie mam tu na myśli kolegi z forum). dało to chyba całkiem dobry efekt końcowy bo zostaje sporo miejsca na walizki. Ja kupiłem auto z gazem i jakiś medyk o ile pomyślał o wlewie fajnie, to z butlą się nie popisał (butla od gazu ma dużą średnicę i nie mieści mi się koło w oryginalnym miejscu).

Parafia:
A gdzie macie przelacznik??

jaras81:
ja mam w swojej 40 jeszcze instalacje 2 generacji, i chodzi całkiem przyzwoicie :) wlew mam pod klapą bagażnika - nad tylnym lewym światłem - po zamknięciu bagażnika nic nie widać. Zbiornik 55 l - wchodzi 48 l co starcza na ok 360-380km, w zimie 320 - 350km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej