Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

XJ-40 LPG

(1/8) > >>

Parafia:
Żeby ruszyć w trasę po Europie będę gazowal kota:)
Xj40 4L ,
Macie jakieś doświadczenia?? Sugestie, za i przeciw.
Pozdrawiam

tomek1212:
Ja od ponad roku jeżdzę XJ40 na gaz, tyle że motor 3,2.
Sam montowałem sekwencję i nie mam żadnych zastrzeżeń, przynajmniej jak na razie.

Parafia:
Jaki dałeś zbiornik??

natalinka:
Z doświadczenia mogę powiedzieć że na gazie jeździ się  całkiem miło i tanio. Musisz  tylko pamiętać o kablach wysokiego napięcia świecach kopułce itp. Muszą  być sprawne bo inaczej to problemy z falowaniem obrotów. Niech gazownik założy parownik o dużej wydajności i dobre wtryskiwacze(ja mam wtryski hana i nie mogę narzekać). Do mnie do zbiornika wchodzi 40 l ale to za mało. Musi być większy. A najważniejsza sprawa to znajdź warsztat o dobrej renomie

MrDaimler:
tez mam junkersa. tylko ze ja mam instalacje IIIgeneracji. juz sie chyba tego nie montuje...  landi renzo igs.. działa pięknie... unikaj gazowników którzy beda chcieli zalozyc ci instalacje mieszalnikową.. ona sie nie nadaje do wielopunktu i tak duzej pojemnosci!!!! bedzie strzelac  kicgac. tylko sekwencja. wazne da podzespoly instalacji. sterownik polecam stag300. bardzo dobry sterownik do 6 cylindrówek.. wtrysku hana beda ok.. unikaj valtek ow "czerwonych" syf na maxa. reduktor do gazu proponuje przewymiarowany::) najlepiej na 250 300 koni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej