Zauważyłem, że listwa parapetu, pod szybą, na drzwiach tylnych lewych ma purchel. Kupiłem więc nową listwę w ASO (drogo, 170 zł) i zawiozłem do warsztatu by wymienili. Wymienili, ale wygląda to równie brzydko. Tłumaczyli się, że nie mieli spinki, która idzie w okolicy słupka więc wyszło jak wyszło. Powinni powiedzieć mi bym kupił spinkę, albo samemu ją kupić, albo nic nie robić. Zniszczyli tylko nową listwę bo coś rzeźbili. Kupiłem więc nową listwę (za ich kasę) i kupiłem spinkę. Zawiozłem listwę i spinkę do innego warsztatu - specjalizującego się w auto szybach. Oni powiedzieli, że spinka jest raczej OK (mogę w razie czego załączyć fotkę), ale oni nie wiedzą jaki tu jest patent, jak ją zamontować by była na swoim miejscu. Także jak ustalę jak to się montuje, spinkę i listwę to wtedy to zrobią. Wolę już taką reakcję, niż dłubanie i psucie materiału.
Czy ktoś mógłby mi pomóc i opisać co - krok po kroku - zrobić z listwą parapetu i tą 1 spinką? Będę wdzięczny za praktyczną instrukcję.
Połączono
Czy ktoś z Was wymieniał taką listwę albo wie jak to się powinno robić? Dodam tylko, że listwa jest bez chromu, jest czarna (gumowa) z zewnątrz.