Byłem dziś u gościa, u którego chciałem zrobić geometrię. Powiedział, że przed geometrią trzeba się upewnić, że nie ma żadnych luzów - zajrzał więc do zawieszenia. Stwierdził, że musze wymienić następujące rzeczy - prośba więc o konsultację co warto kupić, jakich firm (i nr części):
X-Type 2.5 rok 2001 USA Automat 4x4.
Przód auta:1. Wahacze przednie: silent blocki tylne. Znalazłem na stronie internetowej inter carsu coś takiego: febi bilstein nr FE22137 cena detaliczna brutto: 132 zł / szt. Czy to jest ta właśnie część? Rozumiem, że na 2 wahaczę muszę kupić łącznie 2 sztuki (po 1 na wahacz)?
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=OTył auta:2. Wahacze tylne wzdłużne: całe lub silent blocki przednie. Chyba można wymienić same silent blocki? Nie mogę namierzyć takich silent blocków, czy ktoś mógłby pomóc?
3. "Uruchomić" punkty regulacyjne z tyłu auta: są zardzewiałe i facet powiedział, że raczej nie uda się tym nic regulować. A że przód reguluje się pod tył to regulacja tyłu jest kluczowa.
Czy ma ktoś na sprzedaż albo gdzieś można kupić te śruby i nakładki? W środku idzie taka jak gdyby tuleja, gdzie też wszystko się zapieka. Może ktoś miałby tutaj wiedzę?
Będę wdzięczny za pomoc.