Autor Wątek: Pytanie-skanery.  (Przeczytany 9802 razy)

lysyyy

• Gość
Odp: Pytanie-skanery.
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 10, 2013, 10:01:11 am »
Skoro nie było słowa o błędach ABS, jedynie o silniku, a Ty nagle wyskakujesz z pytaniem
jestes pewien ze takie błędy tym EML skasujesz? (...)
Żebyś normalnie zapytał czy czyta błędy ABS, to wiedziałbym o co pytasz... A Ty pytasz o błędy silnika a myślisz o błędach ABS  ??????

Offline marcin_lca

• Forumowicz Executive
  • Je¿d¿ê taniej :)
    • M.A.K. LPG Solutions
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 10, 2013, 10:56:44 am »
czytanie ze zrozumieniem się kłania...

napisałem: "jestes pewien ze takie błędy tym EML skasujesz? jak pytałem na forum o abs to mówiono, że tym interfejsem nie skasuję nic "

moja wypowiedź sprowadzała się do "Mówiono, że tym interfejsem nie skasuję nic". O abs wspomniałem tu tylko po to, żeby wskazać, gdzie już o tym była mowa. Nawet podkreśla to "jestes pewien ze takie blędy tym EML skasujesz?" Takie > czyli te, o których kolega pisał... :-bry

Regulamin pkt. 13 - Jeszcze raz się do niego nie dostosujesz będzie post usunięty.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2013, 11:47:57 am wysłana przez RedOctober »
Monta¿ i serwis profesjonalnych instalacji LPG. MAK LPG Solutions >> http://maklpg.pl

lysyyy

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 10, 2013, 11:33:58 am »
Kolego...
Niestety to Ty masz poważny problem z wypowiadaniem się w języku polskim, a mi zarzucasz brak czytania ze zrozumieniem...
Twoja wypowiedź jest niespójna, nielogiczna, nie stosujesz nawet wielkich liter rozpoczynając zdania. Pytasz czy jestem pewien, że "takie błędy" tym skasuję, odnosząc się do poprzednich wypowiedzi w wątku. Znaczy to, że pytasz mnie o błędy silnika, bo tylko o takich była do tej pory mowa (z mojej strony). Skoro piszę dość szczegółowo, jaki polecam zestaw i co on potrafi, to chyba jestem tego pewien - nie sądzisz...?
Żebyś zamieścił tylko pierwszą część swojej wypowiedzi, to wszystko byłoby  logiczne i zrozumiałe. Niestety Ty zamieściłeś drugą część swojej wypowiedzi: " jak pytałem na forum o abs to mówiono, że tym interfejsem nie skasuję nic ".
Wnosisz tym samym niespójność swojej wypowiedzi, bo "nagle" piszesz o ABS (nie wiadomo czy chodzi Ci o jakieś inne "forum o ABS", czy forum (JCP) a samo pytanie było o ABS) i twierdzisz, iż odpowiedziano Ci "że tym interfejsem nie skasuję nic". Tym samym, dodając drugą część swojej wypowiedzi, skonstruowałeś nie logiczną i niejasną odpowiedź w wątku. Z Twoich zdań nie można w sposób jednoznaczny wywnioskować, czy pytałeś o błędy silnika, czy też o błędy ABS.
Proszę zatem, podszkol się w poprawnym języku polskim, a potem zarzucaj komuś "brak czytania ze zrozumieniem" - nie sposób zrozumieć kogoś, kto wypowiada się nielogicznie i niepoprawnie...
P.S. Jeśli dalej masz wątpliwości, kto wypowiada się logicznie, a kto nie - pokaż ten wątek nauczycielowi języka polskiego i niech on Ci to jeszcze raz wyjaśni.
Pozdrawiam

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 10, 2013, 12:27:25 pm »
Każdy kolejny post nie wnoszący nic do dyskusji na temat skanerów będzie bezwzględnie usuwany.

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 10, 2013, 20:29:06 pm »
No dobra.
Trochę niepotrzebnie robi się tu gorąco.
To przecież mnie się ciśnienie podnosi ;D
EML w drodze.
Torque ściągnięty. Myślałem że ta aplikacja jest w języku ojczystym kota, a tu takie miłe zaskoczenie. Po polsku.
Jak będę miał komplet podzielę się wrażeniami.
A tak swoją drogą przydałby się watek spinający wszystkie o diagnostyce, skanerach, kodach błędów...Tak naprawdę dużo poroz...rzucanych informacji jest, ale takiej kompilacji wniosków już nie.
Mam mieć ELM 327 Bluetooth do środy.
Wtedy się odezwę.
No i zapomniałem.Miałem pochwalić.
Na Forum był polecany zakład z Tczewa Pit Stop.
Byłem tam w sobotę. Wpięli  swój komp. Błędy były, ale oprogramowanie nie podało ich z odpowiednia dokładnością. Błędy udało się skasować. I nie wzięli za to pieniędzy....i tu chwalę i to bardzo. W dzisiejszych czasach taki gest to wyjątkowa rzadkość.

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 10, 2013, 21:02:32 pm »
Jakby się uprzeć to taki wątek jest w dziale X-type ;)

http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,13033.0.html

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 10, 2013, 21:11:50 pm »
A wiem czytałem, jest i inny z wypisanymi kodami błędów :-gwizd
Ale ja tam się  nie upieram...;D
Nawet tam się o cos pytałem.

Juggernaut

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2013, 09:45:58 am »
kupujesz to
http://www.uobd2.com/wholesale/jlr-mongoose-for-jaguar-and-land-rover.html

i sciągasz z netu ids, z tym że starszą wersje nie pamiętam już konkretnie do której można normalnie używać,
odłączasz kompa od netu wyłączasz aktualizacje. I diagnozujesz wszystko jak serwis pomijac jedynie x351 i xfy.
Taniej i lepiej się chyba nie da

edit.
idsa z tego co pamietam można używać chyba tylko na starszych windowsach, generalnie w necie wszystko jest opisane.
ten elm to się o kant dupy nadaje

Offline Zdrapciooh

• Forumowicz Executive
  • S-Type 2004 2.7 Diesel Sport
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2013, 10:43:25 am »
kupujesz to
http://www.uobd2.com/wholesale/jlr-mongoose-for-jaguar-and-land-rover.html

i sciągasz z netu ids, z tym że starszą wersje nie pamiętam już konkretnie do której można normalnie używać,
odłączasz kompa od netu wyłączasz aktualizacje. I diagnozujesz wszystko jak serwis pomijac jedynie x351 i xfy.
Taniej i lepiej się chyba nie da

edit.
idsa z tego co pamietam można używać chyba tylko na starszych windowsach, generalnie w necie wszystko jest opisane.
ten elm to się o kant dupy nadaje

Witaj. Mam pytanie, czy używałeś, albo masz wiedzę, że ktoś skutecznie używa Mongoose pochodzącego dokładnie z tego serwisu, który linkujesz? Pytam, ponieważ na "zachodnich" forach spotkałem się z wypowiedziami, że cena Mongoose pochodzącego z tej strony www pozostaje w sporej dysproporcji z ofertami innych sprzedawców, co nasuwa podejrzenie, że jest to kant i bezużyteczna podróba. Mongoose podobno faktycznie działa, ale kosztuje "trochę" więcej niż 79,99$.
Jest: XF 2015 2.0t Luxury
By³: S-Type 2.7d Sport

Juggernaut

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2013, 11:38:49 am »
zgadza się jest to podróba, niemniej w usa wszyscy jadą tylko na tym, spotkałem się że raz komuś nawalił, ale niebyło problemu z wymianą na inny. Wiedzę swoją na ten temat czerpie z zagranicznych for, pozatym 79$ to nie majątek jeśli ktoś chcę się pobawić, jak chciałem obniżyć zawieszenie w xj to serwis powiedział że nie zrobia a potem podali cene że nogi się ugieły, raptem kilka kliknieć w ids

krzysztofk

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 13, 2013, 15:51:11 pm »
tylko czy on się połaczy z s-typem '99 lub 2004 bo jest napisane od 2005 wzwyż?
""""FAQ:
Q: Which year Jaguar car can this cable do?
A: This JLR MAGNOOSE can only do Jaguar car after 2005 year, can not do before 2005.""""

połączono

a czy autocom cdp+ pro zrobi w jagu coś wiecej niż tylko silnik np. ABS, skrzynie?
 np taki:
http://www.aliexpress.com/item/Quality-A-2012-2-release-2011-3-software-for-choose-lastest-version-Black-cdp-pro-plus/710352121.html
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2013, 21:27:36 pm wysłana przez Choina »

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 19, 2013, 15:10:58 pm »
No i mam odpowiedź ;D
Jadę do serwisu...żeby dokonać skanowania.
Zmęczyłem się chodząc na skróty.
Popróbowałem nieco z Torque i innymi cudami.
Torque super wygląda, poza tym ....super wygląda...i super wygląda.
Łączę się z ELM i ...pokazuje mi obroty, prędkość i inne bajery. Nie widzi natomiast nic poza:-(
PCMSCAN widzi zresztą całkiem podobnie.
KTS widzi więcej ale błędu nie chce pokazać-najpewniej z tego powodu, że nie ma aktualizacji zrobionej :- pojecia.
Po którymś tam z rzędu wyłowieniu stówki z kieszeni mam dość :-cry, a zresztą i tak trzeba zrobić duży przegląd...
Efekty z poszukiwania Restricted performance przedstawię jak się dowiem czegoś konkretnego.

Offline makek

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 20, 2013, 06:16:36 am »
...
Torque super wygląda, poza tym ....super wygląda...i super wygląda.
Łączę się z ELM i ...pokazuje mi obroty, prędkość i inne bajery. Nie widzi natomiast nic poza:-(
PCMSCAN widzi zresztą całkiem podobnie.
...
Czy to znaczy, że na desce świeci CHECK do tego wyświetla się restricted performance, a program nie odczytuje kodu błędu?
S-type 4.2
Marek 693 440 715

jarkrzy1

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 20, 2013, 08:41:56 am »
Nie bez check. Tylko komunikat i pomarańczowa kontrolka nad zegarem.

tomzi88

• Gość
Diagnostyka....
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 04, 2013, 23:49:59 pm »
Witam,
Chciałem pobawić się w diagnozę mojego kota s-type 3.0 v6 2001. I pytanie dla obeznanych czy uniwersalny kabel/interface zadziała mi z programem PCMSCAN W moim kocie?,  czy musi to być jakiś jak wyczytałem ELM 327. I co to za rużnica czy to kabel typu VAG czy ELM 327. Czym one się różnią, budową, ilością przewodów czy czymś innym jestem zupełnie zielony pod tym względem i prosił bym o wytłumaczenie tego zagadnienia...