Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Gearbox Fault + błędy P0138, P0158
Kocur666:
Dzięki wielkie... :-thank
Gwidon:
I dzięki dla Choiny. Niestety nic mi to nie mówi, ale może powie mechanikowi :).
Dziś przejechałem się moim Jagiem i niestety odpala od razu na zimno i na gorąco więc to chyba nie czujniki wałków. Piszę "niestety" bo przynajmniej byłoby wiadomo o co chodzi. Jak się uda to dziś wieczorem odwiedzimy warsztat.\
Zauważyłem za to, że czasami ale bardzo rzadko tuż po zapaleniu silnik pracuje trochę nierówno. Trwa to chwilkę a później się uspokaja. W czasie jazdy pracuje idealnie.
Dodam jeszcze, że według wskazania licznika samochód ma przejechane 53000 km a według mechanika jest to realne biorąc pod uwagę stan podwozia itp. Jak już pisałem wcześniej samochód był naprawiany blacharsko. Czy możliwe że pojawiające się błędy są wynikiem niefachowego podłączenia przewodów po naprawie blacharskiej?
Bedek:
Przewodów to raczej nie da się źle podłączyc bo kostki nie będą pasowały można co najwyżej nie podłączyc wcale.
Błąd który wyskakuje wskazuje na kłopot za sprzęgłem elektromagnetycznym a więc schemat w dłoń sprawdzic należy który to pin we wtyczce i spokojnie pomierzyc przejścia i opory. Jak z tego nic nie wyjdzie bo błąd np wyskakuje tylko na rozgrzanej skrzyni i przy pewnych obrotach to pozostaje tylko poszukac mechanika z IDS-em i szczegółowo wytestowac wadliwy układ. Jak wyskakują błędy sond możesz tak samo zmierzyc ich pracę multimetrem lub podłączając się pod OBDII i będzie wiadomo jak one pracują i czy są dobre
Choina:
Gwindon, a jak u ciebie wygląda spalanie? Błędy P0138 i P0158 są odpowiedzialne za dolne sondy lambda w obu katach. Mogą być uszkodzone, nastąpiło zwarcie lub uszkodzona masa.
Gwidon:
Nie wiem jak spalanie bo dopiero drugi raz go tankowałem. Właśnie jestem w trakcie sprawdzania.
Po wstępnym sprawdzeniu samochodu przez mechanika okazało się... że jeszcze trzeba dalej sprawdzać. Samochód spędzi Niedzielę w warsztacie gdzie będzie się suszył.
Przy okazji pojawił się kolejny objaw: złącze diagnostyczne OBD przestało reagować tzn. czasem łączy a czasem nie. Stąd właśnie pomysł z suszeniem ponieważ możliwe że występuje jakiś błąd w instalacji elektrycznej. Jeśli nie to chyba będzie skrzynia do naprawy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej