Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

migajacy check engine - ix nie pracuje rowno na wolnych obrotach

<< < (2/6) > >>

dzaguar:
Czyli ten przepływomierz wykluczacie? Dwa szczegóły:
1. slysze pod maska co chwile jakis taki plastikowy trzask w okolicy przepustnicy: dodam ze mam przepustnice zabudowana plastikiem czyli jest ona elektroniczna prawda? Nie wiem czy dokladnie z niej ten dzwiek sie wydobywa ale gdzies okolica prawej gornej czesci silnika kolo dolotu...
2.Druga sprawa ze jak buda trzesie na postoju to przy otwartych drzwiach miga tez swiatlo w kabinie. Moze to alternator??

filar12:
Fakt jest taki jak miga check to jest informacja że nie wolno jeździć bo istnieje zagrożenie dalszego uszkodzenia silnika    :-kogutki jak się pali to jest pół.bólu

Po pierwsze diagnostyka komputerowa nie odłanczanie akumulatora!!

Jak nic nie pokaże to komputer na kolana i jazda np. możesz po przez instalacje lpg podejrzeć pracę każdego wtryskiwacza z osobna i będziesz miał obraz sytuacji.

dzaguar:
Dzieki. Odlaczenie aku nic nie dalo takze te bledy nadal sa. Check miga tylko czasami wlaczajac tryb awaryjny silnika. Takto zakres pracy jest pelny check sie swieci i jest nierowna praca silnika przy jalowych obrotach. nie pozostaje mi nic innego jak udac sie do warsztatu i podpiac pod kompa.

Kocur666:
Kolego, miałem to samo co opisujesz, mi się tak działo po założeniu gazu, silnik pracował w trybie awaryjnym, pompa paliwa podawała błąd do komputera, zamontowali mi jeszcze jakiś czujnik, silnik już pracuje normalnie ale nie potrafią tego czujnika ustawić i od czasu do czasu Check znów się zapala ale już nie mryga, przy minusowych temperaturach jak go odpalę to na benzynie traci obroty, jak złapię plusową temperaturę już jest ok, mówią, że to kwestia ustawienia, więc jeszcze muszę kilka razy do nich jeździć, dawno temu zakładałeś gaz??

dzaguar:
Instalacja LPG ma rok. Już raz go ustawiałem 2 miechy temu i wszystko było ok. Nawet przy -5 wsyzstko grało. Sytuacja, ktora opisuje przytrafila mi sie wieczorem przy +3 stopniach w wilgotny deszczowy dzien gdy wracałem z pracy. teraz przy ujemnych temp. mam to samo. Wiem ze instalacja jest do naprawy. Czasami przelacza mi na benzyne bo reduktor nie wyrabia przy duzym obciazeniu. Moze powinenem pojezdzic troche na benzynie i zobaczyć czy problem zniknie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej