Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Czy seria III da radę na codzień?

<< < (3/4) > >>

jannaf:
Jakoś nie bardzo mogę sobie racjonalnie wytłumaczyć, skąd miałyby brać się problemy ze świecami przy staniu w korkach i częstym odpalaniu???

big wroblewsky:
z tego powodu ze LUCAS jest do bani. jeśli dawka paliwa na zimnym silniku jest zbyt bogata ( a taka jest) to na świecach osadza sie nagar bo nie ma pełnego spalania. jesli jest za duzo nagaru, wtedy iskra spada az do zaniku. i wtedy nie chodzi równo i nie pracuje na wszystkich cylindrach, tyle ze w V12 jest tyle garów ze nie od razu to idzie wyczuć.  z tego co słyszalem, dotyczy to głownie V12, przypuszczam ze z powodu zacofanego i starego ukladu wstryskowego, dlatego składam teraz silnik 5.3 na elektronicznym zapłonie i megasquircie.

Dlatego tez V12 musi byc często butowane ;D

Nemys:
W R6 wtrysk LUCASa to nic innego jak Bosch L-Jetronic. Jak zdejmiecie naklejki Lucas, zobaczycie w wielu miejscach napisy Bosch.
Pewnie w V12 jest podobnie.

JAGULAR:

--- Cytat: big wroblewsky w Styczeń 17, 2009, 14:05:17 pm ---z tego powodu ze LUCAS jest do bani. jeśli dawka paliwa na zimnym silniku jest zbyt bogata ( a taka jest) to na świecach osadza sie nagar bo nie ma pełnego spalania. jesli jest za duzo nagaru, wtedy iskra spada az do zaniku. i wtedy nie chodzi równo i nie pracuje na wszystkich cylindrach, tyle ze w V12 jest tyle garów ze nie od razu to idzie wyczuć.  z tego co słyszalem, dotyczy to głownie V12, przypuszczam ze z powodu zacofanego i starego ukladu wstryskowego, dlatego składam teraz silnik 5.3 na elektronicznym zapłonie i megasquircie.

Dlatego tez V12 musi byc często butowane ;D

--- Koniec cytatu ---
Witam
Tez mam pokusę żeby moją V12-tkę przerobić na MS
na jakim etapie jesteś ?? pochwal się wynikami
pozdr

big wroblewsky:
o bosh, panie Radzio, jesli jeździ sie tylko do ślubów to co zrobic, auto w codziennej ekspolatacji nie może byc podatne na zalewanie... a świec typu ISKRA chyba nikt do jaga nie zaklada...

silnik V12 został skonstruowany na Le mans, wiec można go bez wyrzutów sumienia pokręcic. A jazda w miescie, gdzie ma sie 3-5km do pracy powoduje ze świece beda padac jak muchy jeśli sie ich nie przedmucha co jakis czas. to tyle.

system wtryskowy jest nadto skomplikowany i zacofany technicznie zeby go chwalić. a to że jeździl we francuskich autach to świadczy tylko o francuskich autach, które są, jak mawia Clarkson, budowane w fabrykach przez imigrantów z afryki gdzie zamast podłog jest klepisko.

A co do butowania, prawko mam juz troche czasu, aut swoich mam pod dostatkiem a mimo wszystko BUTUJE samochody;] na torze poznań.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej