Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Czy seria III da radę na codzień?

(1/4) > >>

urko:
Zmieniam w tym roku samochód i jeśli miałoby byc tak bez kompromisów, tak że realizuję marzenie i kupuje to co mi sie rzeczywiście podoba, to samochodem tym jest seria III z 12 garami. Tyle tylko, że przejeżdżam rocznie około 33 tyś km, głównie po Warszawie, aczkolwiek zdarzają się służbowe i rodzinne wyjazdy w Polskę + obowiazkowo 1 wyjazd zagraniczny. Samochód jest dla mnie, poniekąd, narzedziem pracy i winien byc, w miarę pewny, pod wzgledem niezawodności. Kwota, którą chcę przeznaczyc na zakup to około 10 tysiecy euro, zakupu zaś dokonac w Niemczech. Boję się, iż niestety z uwagi na zaawansowany wiek III, z jej nabyciem będę musiał poczekac do czasu, gdy stac mnie będzie na zakup auta weekendowo zlotowego ale może ktoś z forumowiczów ma doświadczenia, z codziennym i dośc intensywnym użytkowaniem serii III?

ja$:
=urko ----kolego polecam III serie  V-12----dobrze by było jakbyś pracowal na cpn---albo miał własna stację -orlen- jezeli chcesz na codzien jezdzić  :-hehe :-hehe :-hehe

ja$:
_radzio---ja nie wyśmiewam sie z nikogo tylko -ostrzegam ze auto na codzien potrzebuje paliwa--sporo ---v12 sa najlepsze... :-10points :-10points--wiem coś o tym moj przed zmiana swiec jezdził moze na 6 cylindrach---ale jezdził !!!! :-A :-A

Nemys:
Mam R6 w 3 serii. Auto codzienne. Ale nie robię takiej ilości kilometrów.
V12 to taki mały bazyliszek. 4,2 ltr. łyka po mieście około 20 litrów PB95, 23 LPG.  V12 wolę nie wiedzieć. To nie BMW, ani nowszy model Jaga.

Na dzień dzisiejszy, wolałbym żeby moja 3 seria miała przede wszystkim 4 biegową skrzynię. Do tego silniczek np. 3,2 litra.

A tak poza tym, wiekiem nie ma się co przejmować. Liczy się stan auta. Jak będzie wszystko OK, auto będzie serwisowane to można jeździć.

kogutki:
znam sporo osob, w polsce i na zachodzie, ktory uzywaja sIII na codzien. owszem, szkoda i troche
niebezpiecznie go uzyzac w ziema (ale tak samo z starszym polonezem - tu nie szkoda tylko nie-
bezpiecznie, albo starszym bmw albo mercedesem...) i kazdy auto tego rocznika ma swoje problemy
i czasem po prostu ma swoje humory. ale zaden inny samochod tego rocznika nie ma taki styl, taka
klasa, takie uczucie jak sie otwiera drzwi i sie wsiada jak do salonu ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej