Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
serIII problem
JAGULAR:
mozesz jeszcze sprawdzić przekaźnik od startera (powinien być po środku za silnikiem ) tam bywa taki myk że w trakcie kręcenia rozrusznikiem prąd idzie na cewkę bezpośrednio a nie przez rezystory. Być może nie kontaktuje ci kabel zasilający cewkę i w trakcie kręcenia nie masz iskry tylko dopiero jak już puścisz rozrusznik
pozdr
szawix:
sprawdz akumulator prąd rozruchu 780 moc 77 ah i nie ma problemu też miałem problem z zapalaniem skończył się w dniu montażu tego akumulatora
mariusz:
tez mam problem z zapalaniem, ale u mnie jest na odwrót. nie chce palic jak jest cieply.
jak jest zimny pali dobrze, a jak jest cieply to trzeba go troche pokrecic zanim zapali. najgorzej jest jak jest rozgrzany i postoi z pol godziny wtedy ma najwieksze problemy z zapaleniem, co to moze byc???
jarek-jerryjag:
Czytam i czytam i zawsze ten sam problem . aby cokolwiek zdiagnozować potrzeba zrobić podstawowe testy auta .
podlaczyc miernik ciśnienia paliwa. czujnik iskry jak rowniez czujnik wtryskiwaczy(elektryka).
i sprawdzic co jest przyczyna ze auto nie zapala .
Mozę byc duzo przyczyn . po to są narzędzia aby przyczyny wyeliminowac . jeśli nie to proponuje wymienic najpierw silnik,potem Pompę z wtryskiwaczami a Mozę jeszcze przewody elektryczne.
a na Końcu samochód.
nie ma mozliwosci zreperowania auta bez zdiagnozowania a wszelkie porady typu moze czujnik ssania sa wyrzucanie pieniędzy w błoto
xjs:
A jednak stacyjka.Mieliście rację.Oczywiście rozruch pozostawia wiele do życzenia,lecz jest o niebo lepiej.Dalej będę walczył.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej