Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Dojazdówka, a napęd 4x4
slawek:
Dla napędu 4x4 ważna jest średnica , szerokość nie ma znaczenia. Jak trzeba to zakładam dojazdówkę na przednie koło ;D, .Na pewno bezpieczniej jest założyć na tył, ale przekładanie kół w nocy lub deszczu nie jest miłe. Jeżeli mam zapas założony z przodu jadę ostrożnie i najszybciej jak to jest możliwe naprawiam uszkodzone koło. Jak nazwa wskazuje to jest dojazdówka i ma tylko umożliwić dojazd do zakładu , który naprawi koło.
Miałem kiedyś założoną dojazdówkę na przodzie w samochodzie 4x4 , który miał dodatkowo automatyczne blokady w mostach i nie było problemu.
benjamin:
nie zamierzam nikogo obrażać ale kolega bodi musi się douczyć
co innego napęd 4x4 który da się rozłączyć a co innego stałe 4x4...
przy stałym napędzie 4x4 wszystkie opony powinny być takie same nie tylko w tym samym rozmiarze ale i tego samego producenta, w takim samym wzorze, nawet jeśli różne opony będą charakteryzować się identyczną średnicą, to mogą mieć różne parametry pracy (głębokość ugięcia pod tym samym obciążeniem, zwiększanie się średnicy w miarę wzrostu oddziaływania siły odśrodkowej, punkt zrywania przyczepności) może to źle wpływać na warunki pracy układu napędowego
W x-sie można uszkodzić szybko skrzynię rozdzielczą...
u siebie mam pełnowymiarówkę nie ryzykowałbym jazdy na "dojazdówcę" więcej niż kilka km... kontrolę trakcji należy wyłączyć
bodi:
nie czytasz ze zrozumieniem benjamin
rozpatrujemy tu sytuację awaryjna aa nie normalne uzytkowanie i na tym sie skupiłem
przeczytaj uważnie co napisałem!!!
nie pisze tam, że nie powinno stać się nic złego przy dojexdzie do najblizszego wulkanizatora????
W normalnym użytkowaniu oczywistym jest, że wszystkie koła powinny być identyczne!!! wiem to doskonale
i dlatego musza byc opony w identycznym rozmiarze, tego samego producenta i tego samego typu
Letnie opony Pirelli w tym samym rozmiarze co Letnie Michelin nie gwarantują tej samej średnicy
Napisałem wyraźnie, że w sytuacji awaryjnej nie trzeba się zastanawiać na którą oś ałożyć, bo to max. kilka km z niewielką predkością (do tego służy dojazdówka). Jeżeli jeszcze ktoś ma zamiar się wypowiadać w tym temacie to niech zajrzy do instrukcji
luko_j:
Bodi dobrze gada. Dojazdówka jak sama nazwa wskazuje służy do dojechania do najbliższego serwisu i naprawy bądź wymiany uszkodzonego koła i do niczego więcej. A druga rzecz to celowe wsadzenie na oś nieskrętną (tył) różnych opon w tym cienką dojazdówkę, gdzie na tył zawsze lepsze opony się daje bo jak majtnie tyłkiem to już tylko liczyć że któreś drzewo będzie z papieru. Przykład jest na YT tylko z S-typem. Zapewne opony miał normalne ale już się nie wyciągnął na asfalt. Więc nie kłócić się tylko dojazdówką dojeżdżamy do serwisu a nie jeździmy na niej na co dzień jakby to była normalna opona.
BlackV6:
Porównanie samochodu z napędem 4x4 do S-type z napędem na tył jest nieporozumieniem :) ,nie zawsze daje się lepsze opony na tył np. w twoim przypadku dajesz tam gdzie masz napęd czyli na przód bo to on ma cię wyciągnąć a nie odwrotnie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej