Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Pomocy...:(

<< < (3/6) > >>

jazabek wac³aw:
Jeśli jesteś z Warszawy możesz zadzwonić do Piotrka z Altamiry

Piotrek
tel. kontaktowy 604 777 096 lub 500 209 379
(wszystkie samochody produkowane po 97 r.)

na razie nie jest dostępny, mam być po 15.12.2012.

Jak miałem problem to zajechał do mnie po pracy i zdiagnozował problem u mnie w garażu, być może u Ciebie też się tak uda, tylko nie wiem czy za flaszkę.

JB-007:
Dzięki - niestety mój kotek to 1993r.
Jedna rzecz nie daje mi spokoju, VCM nie sygnalizuje żadnych błedów - jednak po przekręceniu kluczyka po jakimś czasie zostaje kontrolka ładowania akumulatora - to oczywiste i jeszcze jedna żółta z lewej strony na samej górze - związana z nieprawidowym działaniem skrzyni biegów - może to odcina mi zapłon. Prośba o informację, czy ta kontrolka również się u Was świeci po przekręceniu kluczykiem na pozycję drugą - i czy może być to przyczyną braku zapłonu...
To bardzo dziwne, palił i jeździł rewelacyjnie - miał jednak klika dni postoju, po odpaleniu od drugiego auta pochodził kilka minut - po czym noralnie został zgaszony. Następnego dnia po naładowaniu akumulatora prostownikiem - już nie odpalił - rozrusznik kręci.... ja się poddaję :( :-[ :-[

Prośba o pomoc - może ktoś ma pomysł :) :-help ??

tomek1212:
Podstawowa sprawa, pompa paliwa włącza sie po zapłonie ? Pod maską jest przekaźnik, możesz go tymczasowo zastąpić jakąs zworką i sprawdzić czy pompa prauje i podaje paliwo.

JB-007:
pompa pracuje prawidłowo

tomek1212:
No to skoro jest iskra i paliwo to powinien zapalić.
Coś tu się nie zgadza. Potrafisz zmierzyć zasilanie i impuls na dowolnym wtryskiwaczu ? Jesteś pewien, że pompa włącza sie po zapłonie i podczas kręcenia rozrusznikiem ? Sprawdzałeś, czy paliwo dochodzi do listwy ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej