Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Nadmierne parowanie szyb
smerf:
Witam ja tez mam problem z parowaniem szyb czasami nie da sie jezdzic, chcialem sie zapytac czy moze ktos na forum spotkal sie z czyms taki jak odprowadzenie pary z klimy podobno jak samochod stoi po jezdzie to powinna schodzidzic woda i powinno byc mokro pod silnikiem u mnie tego nie ma. Kiedys mialem pontiacka bonneville i faktycznie była zawsze plama pod samochodem i tak mialo byc. Chcialem sie spytac gdzie sie znajduje takie odprowadzenie.
smerf:
Poprostu powiedzialem to co mi sie o ucho obilo a na forum jest jeszcze jedna zecz ktorej nie moge znalesc dotyczaca jakiegos czujnika ktory automatycznie przelacza obieg zewnetrzny ma wewnetrzny jak temperatura jest wieksza na zewnatrz. Jezeli ten czujnik sie popsuje to moze byc tak ze jest caly czas obieg wewnetrzny co raczej nie sprzyja przy takiej pogodzie jak teraz.
trix:
Sprawa wygląda następująco.
Jeśli jest uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej (A U MNIE JEST) to jeśli klima jest automatyczna, to pobiera informację, że na zewnątrz jest np. 50 stopni C i wtedy nie pobiera powietrza z zewnątrz. I następuje parowanie szyb. Więc jeśli się nie wymieni czujnika to wymiana filtra kabiny nic nie daje - nadal szyby będą parowały.
frugol:
Trix piszesz ze masz uszkodzony czujnik temperatury zewnetrznej no ok , a powiedz jak mam sprawdzic swoj ? Bo to co napisales zeczywiscie moze byc przyczyna . Ja probowalem juz wszystkiego a szyby jak parowaly tak paruja. :-zly
trix:
Jeśli wskazuje nieprawidłową temperaturę - u mnie jest non stop 50 stopni to wtedy jest uszkodzony :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej