Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zmiana całego przodu w X-Type z 2001 na wersje po 2007

<< < (2/4) > >>

Jaguar Parts:
Kolega chce zmienić tylko przód, więc tylne zostaną te same. Jeśli zmienia tylko przód to też nie będzie mu przeszkadzać, że między nadkolem a zderzakiem zostanie ok 2cm szpara. Najtańszym kosztem wystarczy sam kompletny zderzak i grill. 

Choina:
Sorry, ale jeśli zobaczyłbym live taką przeróbkę z dziurami miedzy błotnikiem, a zderzakiem, czy ze zmienionym zderzakiem przednim, a tylnym innym to bym zabił gościa śmiechem. Jeździsz Jaguarem, to prezentuj tą firmę godnie albo zmień markę.

Zresztą uważam, że posiadanie w dzisiejszych czasach Jaguara to nic wielkiego, w dobie allegro i szrotów. Nie oszukujmy się, że głównie tam są kupowane części. Posiadanie Jaguara 20-30 lat temu to już inna bajka.

Jaguar Parts:
Jeszcze kilka lat temu jak zaczynałem z Jaguarami to ludzie dbali o te auta i na półkach miałem same nowe części i sprzedawały się super. Teraz to dno den. Modne były z 3 lata temu przeróbki XJ 2003-2007 na model poliftingowy. Ludzie wydawali na to ogromne pieniądze (sam kompletny zderzak ponad 5tyś) i musiało być wymienione wszystko co do plasticzku aby nie było na zewnątrz różnic. Dziś słyszę z całej Europy, Panie potrzebuję zderzak i grill. Reszta zostaje stara. Taki pan X myśli, że jak w kupionym za 20tyś XJ po dzwonie wymieni 2 części z przodu to wszyscy będą myśleli,że ma auto za 150tyś.
   Ja co prawda też w S typach ryjki zmieniałem ale tam nie ma problemu, że zderzak bez chromów i niski a progi i reszta wyżej. Jakoś to bardziej gustownie wyglądało i nie raziło po oczach.

Skiciu:
Ja jestem przeciwny jakimkolwiek przeróbką Jaguar`ów. Sądzę, że jest to marka w której nie powinno się robić żadnych modyfikacji. Jaguar zachowany w oryginalnym stanie zdecydowanie prezentuje się lepiej niż po przeróbkach  :)

Artek123:

--- Cytat: Skiciu w Październik 16, 2012, 17:53:25 pm ---Ja jestem przeciwny jakimkolwiek przeróbką Jaguar`ów. Sądzę, że jest to marka w której nie powinno się robić żadnych modyfikacji. Jaguar zachowany w oryginalnym stanie zdecydowanie prezentuje się lepiej niż po przeróbkach  :)

--- Koniec cytatu ---

podzielam zdanie przedmówcy   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej