Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jaki przebiegi w dieslach 2.0
Guti:
No niestety wszystko to igły z przebiegiem 65 tys.
Naprawdę nie szukam samochodu od dziadka, który jeździł nim tylko do kościoła (sam sprzedałem diesla z przebiegiem 280 tys i silnik był jeszcze jak dzwon), ale trzeci miesiąc jeżdżę oglądać same trupy przedstawiane jako ideały. Może niepotrzebnie założyłem, że nie kupię auta z komisu oraz sprowadzonego na handel?
:-off Mógłbym kupić solidne auto innej marki :-gwizd , ale ... właściciel nie może (i nie ma czasu) znaleźć dobrego nowszego modelu (2-3 lata), więc powiedział, że mi go odsprzeda, jeśli znajdę sensowną ofertę dla niego i... też nie mogę znaleźć, a samochodów-igieł pełno :-thumpdown
Jaguar Parts:
Ja mam S type 2.7d z 2007r z przebiegiem 63tyś km, mój ojciec ma takiego samego z 2005r z przebiegiem 85tyś (kupiony 2 lata temu z przebiegiem UDOKUMENTOWANYM 49tyś). Jag to nie Merc z taxi i nie każdy musi mieć 300tyś najechane. Mój Jag z największym przebiegiem ma 11 lat i 143tyś.
Skiciu:
zgadzam się z przedmówcą- nie każdy Jag musi mieć nakręcone 300 tyś km. Zdarzają się samochody z małym udokumentowanym przebiegiem ale niestety w tym wypadku one nie kosztują 15 tyś zł i nie trzeba drugie tyle w nie włożyć, żeby jeździły jak należy... Uwierz mi, że ja też najeździłem się po Polsce i to nie mało w poszukiwaniu kota i co wyjazd, to większe badziewie ale jak zobaczyłem swojego to od razu wiedziałem, że stan licznika jest wiarygodny. Aktualnie mam przejechane 112 tyś KM i wnętrze wygląda prawie idealnie... Mam u siebie w komisie X`a z przebiegiem 69 tyś KM i wnętrze się nie umywa do mojego wiec wniosek jeden- ma odkręcone ze 100 tyś albo i więcej... Warto troszkę dłużej poszukać samochodu i nie podpalać się na pierwszy lepszy egzemplarz- czym więcej zobaczysz samochodów, to będziesz miał większą wiedzę i sam dostrzeżesz różnice. Nie szukaj też samochodów za małe pieniądze, bo drugie tyle będziesz musiał włożyć... Sugerowałbym przed zakupem podjechać do serwisu na oględziny. Taka usługa w Fordzie kosztuje 300 zł ale będziesz miał świadomość co kupujesz... Życzę owocnych poszukiwań :-A :-tylko
cobi:
U mnie dwumasa padła przy 156 tys a teraz po 162 wtryski. Wiec sam sobie odpowiedziałes.
Jedyne co to pozostaje się cieszyć że jest to zrobione i nie bedziesz musiał Ty tego robic.
Skiciu:
racja jak już raz zrobisz, to masz zrobione i spokój ducha na jakiś czas, że się nie popsuje :) Mnie to pewnie czeka w niedalekiej przyszłości ale jak na razie nie ma takich przesłanek i cieszę się z jazdy koteczkiem :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej