Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jaki przebiegi w dieslach 2.0
Guti:
Niestety Mechanik wstępnie potwierdził to, co wróżyli mi wcześniej inni. Prawdopodobnie padła uszczelka pod głowicą X-a 3.0, którego chciałem kupić. Odpuszczam sobie więc ten egzemplarz.
Mam tuż pod nosem srebrnego X-a diesla 2.0 2004r. z przebiegiem 95 tys. km. I tu nasuwa się kilka pytań. W historii forum znalazłem informacje, co było w nim robione - regenerowane wtryski i turbina. Ma też jakieś problemy z dogrzaniem silnika zimą. Jak to możliwe, by w silniku diesla z przebiegiem niecałych 100 tys. była już taka padaka? Czy może właściciel został oszukany w czasie zakupu. Mój mechanik, twierdzi, że musi mieć około 200 tys, co go nie skreśla, ale daje do myślenia.
jarkrzy1:
Chyba sam sobie odpowiedziałeś. Intuicja i mechanik dobrze Ci podpowiadają.
Mój ma 233kkm. Nie wiem co to lejące wtryski, umierająca turbina. Jeżdżę na akumulatorze, który był zamontowany jeszcze w fabryce. W zimie mnie nie zawiódł.
Nie mogę powiedzieć, że wszystko w nim było idealnie, ale serwisowałem go w pobliskim serwisie Forda i wszystko co trzeba było w nim robić było wykonane terminowo i fachowo.
Guti:
Dzięki za podpowiedź. No cóż chyba następny spisany na straty. Mój mechanik twierdził, że nie ma sensu jechać na oględziny, ale planowałem go do tego zmusić, teraz chyba rzeczywiście sobie odpuszczę.
red jaguar:
Nikt nie kupuje Diesla aby nim robić po 10 tys rocznie...
jarkrzy1:
Zgadza się ja mam przebiegi w granicach 35 tys.
No ale przeglądając oferty z serwisów aukcyjnych auta z przebiegami ponad 200tys to kazusy, białe kruki ...no zresztą u nas takie auta nie jeżdżą :-hehe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej