Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

2.2 D szarpie V bieg obroty 2,200-2,500 nie przy przyspieszaniu

<< < (2/3) > >>

piluim:
Koledzy, skoro to dwumasa dlaczego nie czuję drgań przy ruszaniu tylko to bujanie na piątym biegu?
Samochód zachowuje się jakby w tym przedziale obrotów dostawał z przerwami mieszankę.
Jak bez rozbebeszania silnika i skrzyni stwierdzić uszkodzenie dwumasy i sprzęgła lub wykluczyć inne przyczyny? jakaś hamownia czy komputer podczas jazdy?

piluim:
dodam jeszcze, że chyba mam przypadłość jak w http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=8980.0, dopiero teraz to usłyszałem jak zgasiłem radio podczas jazdy, czy to może mieć wpływ na wcześniej wspomniane bujanie/szarpanie?

jarkrzy1:
mnie kończyło się sprzęgło bez szarpania, przy ruszaniu. Też te objawy zaliczono do nietypowych, ale serwis skasowal mnie na 5 tysi i zrobiło mi mdło...
Sprawdzenie wcześniej napewno nie zaszkodzi.

wiluns:
Ja mam dokladnie to samo i myslalem ze moze jakies badziewie nalalem na stacji ale widze ze to nie takie proste.
Mozecie napisac jak dokladnie sobie z tym poradzic.  Czyli czy tylko wymiana sprzegla ( czy mondeo 2.2 pasuje rocznik 2006) czy odrazu dwumas koniecznie no i oczywiscie czy pasuje z mondziaka.  Czy moze jeszcze inne zabiegi. Jak moge prosic to odrazu na jaka kwote musze sie nastawic zeby mnie nie scielo z nog u mechanika:) dzieki

BlackV6:
Wymienia się zazwyczaj w komplecie i tez w komplecie kupuje (zawsze można kupić osobno)
firma sachs nr. Kod cześci: 3000951530

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej